Hlavní obsah

Začal se třást, nohy brněly. Člověk neví, jestli vydrží, lamentoval Jágr

Soči

Jako jeden z mála snesl Jaromír Jágr přísnější měřítko v průběhu celého zápasu se Švédskem, který byl pro Česko vstupem do olympijského hokejového turnaje v Soči. I v okamžicích, kdy většina spoluhráčů nedokázala reagovat, byl jednačtyřicetiletý útočník schopný udržet puk. „Rozhodlo sebevědomí v úvodu utkání,“ přemítal Jágr po prohraném duelu.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Zleva Marek Židlický, autor druhého gólu Jaromír Jágr a kapitán týmu Tomáš Plekanec.

Článek
Fotogalerie

Čemu jste přičítal špatný vstup do zápasu?

Hráli jsme ustrašeně, báli se něco udělat a ještě jsme faulovali. Švédové jsou dost zkušení hráči a dokázali toho využít. Až s postupem času jsme začali víc bruslit. V druhé polovině zápasu jsme si víc dovolili. Zápas byl hodně o sebevědomí.

Byl velký problém naskočit k utkání po jediném tréninku na hřišti evropských rozměrů, když je většina hráčů z NHL?

Myslím, že jsme pořádně nevěděli, co čekat od velkého hřiště. Mě po třetím střídání začaly brnět nohy, začal jsem se celý třást. Postupně to odejde, ale člověk neví, jestli vydrží celý zápas. Proto jsme byli ustrašení.

Dlouho se zdálo, že soupeř jasně dominuje. V čem bylo Švédsko nejsilnější?

Hráli jednoduše, přímočaře do naší třetiny, což je pro sebevědomí nejlepší věc. Není možné udělat nic lepšího, protože pokud hráč vyrobí chybu v útočném pásmu, nic se neděje. Oni hráli po mantinelech a bruslili, zatímco my jsme nestačili reagovat a nechali se vylučovat.

Co jste cítil v okamžiku, když Švédsko vedlo o čtyři branky?

Zažil jsem spoustu stejných utkání. Je to nepříjemné, protože jde o vstup do turnaje. A pochopitelně vůči fanouškům, kteří do nás vkládají velké naděje. Nicméně druhá polovina zápasu je povzbuzením.

V druhé třetině jste snížil na dvougólový rozdíl, ale sudí vaši trefu studovali u videa. Pochyboval jste o její platnosti?

Vůbec. Šlo o regulérní gól, viděl jsem vše zcela jasně. Rozhodčí kontrolují každý gól. Byl jsem v klidu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko