Hlavní obsah

Reprezentace je pro mě nejvíc, nabídku bych asi přijal, prohlásil Růžička

Praha
Aktualizováno

Trenér Vladimír Růžička se nebrání převzít po Aloisi Hadamczikovi reprezentaci. Současný kouč Slavie, kde zároveň vykonává fuknci sportovního manažera, pro Hitrádio Orion prohlásil, že v případě zájmu od hokejového svazu by pravděpodobně na nabídku kývl. Podmínil to také tím, že by se vším souhlasili majitelé Slavie, kteří však již dříve prohlásili, že nebudou Růžičkovi bránit převzít národní tým.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávistický trenér Vladimír Růžička, hlavní kandidát na post trenéra národního týmu.

Článek

„Samozřejmě nabídka národního mužstva je pro mě určitě nejvíc a asi bych šel. Ještě mě musí oslovit hokejový svaz," připomněl Růžička. Otázku nástupce Aloise Hadamczika, který odstoupil z funkce pět dní po vyřazení českého týmu ve čtvrtfinále olympijských her v Soči, bude Český svaz ledního hokeje probírat ve středu, na kdy je svoláno zasedání výkonného výboru.

Šéf hokejového svazu Tomáš Král se domnívá, že vést národní tým by dokázalo jen několik málo tuzemských trenérů. „Určitě tady takoví trenéři jsou, ale reálně vzato jich zase není tolik," prohlásil Král. Růžička do okruhu těchto kandidátů rozhodně patří. U reprezentace již v letech 2005 a 2010 vybojoval dva tituly mistrů světa.

„A také bude záležet na tom, co majitelé Slavie," dodal Růžička, který v srpnu 2013 prodloužil smlouvu v pražském klubu o tři roky. Již v minulosti však reprezentaci dvakrát vedl souběžně se Slavií. „Slavia si plně uvědomuje současnou situaci, na kterou dlouhodobě upozorňuje, a proto je připravena podat českému hokeji pomocnou ruku," uvedl v pondělí předseda představenstva pražského klubu Richard Benýšek.

Přáli byste si Vladimíra Růžičku u reprezentace?
Ano
91,6 %
Ne
8,4 %
Celkem hlasovalo 27439 čtenářů.

Reklama