Hlavní obsah

Růžička chce k nároďáku: Vím, že jdu s hlavou na špalek

Praha

Dohoda o novém trenérovi hokejové reprezentace je blízko. Zbývá si ještě vyjasnit pár záležitostí a pak už Vladimír Růžička nejspíš prezidentovi hokejového svazu Tomáši Královi řekne: „Já to tedy beru, šéfe!“ Dnes před odjezdem do Plzně se kouč Slavie rozpovídal o momentální situaci po abdikaci Aloise Hadamczika.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Vladimír Růžička na střídačce Slavie.

Článek

O dohodě se svazem

„Zatím to nechci nějak  moc komentovat. Ve středu mám schůzku s majiteli Slavie a tam to budeme řešit. Pokud budu dělat národní mužstvo, tak na to chci mít klid. Pro mě je teď ale důležitý úterní zápas v Plzni a řeším Slavii."

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

O podpoře fanoušků

„Hodně mě těší. Každý, kdo mě potkává, tak mi to říká. Lidi mě oslovují. Když si odmyslím vedení nároďáku po smrti Ivana Hlinky, kdy to byl vlastně záskok, tak jsem nabídku dělat kouče národního týmu dostal jednou před pěti lety. K národnímu mužstvu se člověk nedostává každý den. Samozřejmě ale vím, že jdu s hlavou na špalek."

O nejisté pozici reprezentačního kouče

„Zažil jsem to v Bernu 2009, zažil jsem to na olympiádě ve Vancouveru. Hrana toho úspěchu je vždycky dost úzká. Buď máte štěstí, anebo to nedopadne a pak se hodně debatuje a všichni jsou nespokojení. Na druhou stranu je z toho vidět, jak je u nás hokej hodně populární, což je jen dobře."

O Jágrově návrhu na víc trenérů

„Ani v Kanadě to není tak, že jsou na střídačce čtyři trenéři, ale dostane to na starost jeden a ten si k sobě vezme lidi. Olympiáda je navíc jiná, protože NHL se přerušuje. U nás jsou skoro všichni dobří trenéři pod smlouvami v klubech. Vidíte i v extralize, jak je těžké pro kluby, co mění trenéra, najít vhodného kandidáta. Je dobré, když je u týmu třeba pět lidí, ale zodpovědnost musí nést jeden člověk."

O oponentech

„Rozhodně je chci. U nároďáku jsem býval s Ondrou Weissmannem, ale to je veliký oponent vůči mně! Kolikrát se hádáme. Každý má nějaký pohled, nejde jen odkývat si, co je všechno dobře."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články