Hlavní obsah

Pro Růžičku se u reprezentace chystá smlouva do pražského MS

Praha

Vstřícnost Vladimíra Růžičky k případné práci na reprezentační střídačce usnadňuje šéfovi českého hokeje Tomáši Královi pozici před dnešním jednáním výkonného výboru. Původně měla hokejová generalita hlavně hodnotit olympijské vystoupení, ale po rezignaci Aloise Hadamczika má naléhavější úkol. Musí co nejrychleji obsadit trenérský post.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Slavie Vladimír Růžička.

Článek

Vždyť MS v Bělorusku začíná už za 66 dní a ještě předtím čekají Švédské hry a už v dubnu šest utkání v rámci Euro Hockey Challenge.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„I když bych nemusel na výkonný výbor už ani jezdit, dorazím. Určitě se tam ale nebudu vyjadřovat, kdo by měl přijít po mně," tvrdí Hadamczik.

Král si počká na diskuzi

„Tlak na Lojzu byl takový, že to pro něj nebylo únosné, a sám mi řekl, že vše mělo špatný dopad na tým i na věci kolem hokeje," říká Král, jenž by si nepřál prozatímní řešení jen do konce sezóny.

„Počkám si na diskusi na výkonném výboru, ale osobně bych to nejraději viděl tak, abychom s nastupujícím koučem uzavřeli kontrakt až do mistrovství světa v Praze 2015. Ve středu ale žádný podpis nečekejte," říká Král s vědomím, že by Růžičku musel nejdřív vyvázat z platné smlouvy ve Slavii.

Neoficiální vyjednávání s vedením klubu už probíhají. Reálné slávistické ambice stejně nepřesahují předkolo play off, takže konec práce tam by se Růžičkovi nekryl s přechodem k národnímu týmu.

Kdyby se cokoliv zadrhlo, krizovou variantou může být třeba i dočasný návrat Slavomíra Lenera, který reprezentaci vedl v letech 2002 až 2004 a za Hadamczika měl roli generálního manažera.

Ve hře se dlouho zdál být i Josef Jandač, který ale nechce odcházet ze Sparty od rozdělané práce. „Pro letošní mistrovství světa je už moje angažmá u národního týmu bezpředmětné, protože by ani nikomu neprospělo. Znamenalo by to, že klub i repre bych dělal napůl, a to sám nechci," vysvětluje Jandač.

Jen s velmi nízkou pravděpodobností by pak výkonný výbor v aktuálním složení svěřil reprezentaci trenérům typu Miloše Říhy, Miloše Hořavy či zahraničnímu kouči.

Reklama