Hlavní obsah

Hokejová reprezentace zahájí přípravu na světový šampionát. Růžička nominoval devět nováčků

Praha

Celkem devět nováčku figuruje v nominaci reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky pro začátek přípravy na blížící se světový šampionát v Bělorusku a dvojutkání s Dánskem v Euro Hockey Challenge. Kormidelník národního mužstva povolal do kádru zatím jediného účastníka letošní olympiády v Soči - brankáře Jakuba Kováře z Jekatěrinburgu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička.

Článek

Poprvé se v reprezentaci představí gólman Tomáš Závorka s útočníky Martinem Zatovičem a Petrem Pohlem z Karlových Varů, zadák Ondřej Vitásek s forvardy Tomášem Filippim a Jakubem Valským z Liberce, beci Lukáš Kovář z Vítkovic, Matěj Stříteský z Litvínova a útočník Tomáš Zohorna z Pardubic.

Nejzkušenějšími hráči výběru jsou naopak obránce Tomáš Mojžíš (70 startů), útočníci Michal Vondrka (45) s Jakubem Petružálkem (39) a brankář Jakub Kovář (29).

Národní tým se sejde poprvé na startu přípravy ve středu 2. dubna v pražském Edenu. Tam bude týden trénovat a připravovat se na zápasy Euro Hockey Challenge (EHCH). Ve čtvrtek 10. dubna a o den později nastoupí národní tým v Děčíně proti Dánsku, ve středu 16. dubna a ve čtvrtek 17. dubna v Havlíčkově Brodě proti Norsku. Podnik EHCH pak na konci dubna ukončí dvěma zápasy proti Švýcarsku na jeho ledě.

Poslední prověrkou před mistrovstvím světa v Minsku budou Švédské hokejové hry. Světový šampionát pak proběhne od 9. do 25. května a Češi se v základní skupině postupně utkají se Slovenskem, Švédskem, Kanadou, Itálií, Dánskem, Norskem a Francií.

Nominace českých hokejistů na začátek přípravy na MS a dvojutkání Euro Hockey Challenge s Dánskem v Děčíně (10. a 11. dubna):
Brankáři:
Pavel Francouz (Litvínov)
Tomáš Závorka (Karlovy Vary)
Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL)
Obránci:
Lukáš Kovář
Tomáš Kudělka (oba Vítkovice)
Michal Gulaši (Karlovy Vary)
Ondřej Vitásek (Liberec)
Matěj Stříteský (Litvínov)
Josef Hrabal (Novosibirsk/KHL)
Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL)
Útočníci:
Tomáš Nosek
Lukáš Radil
Tomáš Zohorna (všichni Pardubice)
Ondřej Roman
Vladimír Svačina (oba Vítkovice)
Petr Pohl
Martin Zaťovič (oba Karlovy Vary)
Tomáš Filippi
Jakub Valský (oba Liberec)
Jakub Petružálek
Tomáš Vincour (oba Kazaň/KHL)
Robert Kousal (Podolsk/KHL)
Radek Smoleňák (Chanty-Mansijsk/KHL)
Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL)

Reklama