Hlavní obsah

Dánové mají v nominaci 12 krajánků, ale jen tři z elitních lig

Kodaň

Hokejisté Dánska mají v nominaci na zápasy Euro Hockey Challenge s Českem dvanáct krajánků, ale jen tři z nich hrají elitní soutěž. Útočník Patrick Bjorkstrand obléká dres Záhřebu v Kontinentální lize, Mads Christensen hraje v německé DEL za Eisbären Berlín a Morten Green ve stejné soutěži za Schwenningen.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hlavní trenér českých hokejistů Vladimír Růžička.

Článek

V druhé nejvyšší švédské soutěži působila šestice hráčů - obránci Sonny Hertzberg, Emil Kristensen s forvardem Mortenem Poulsenem v Oskarshamnu, brankář Patrick Galbraith s útočníkem Jesperem Jensenem v Karlskroně a bek Jesper B. Jensen v Rögle.

Útočník Morten Lie hájí barvy Riessersee v německé druhé lize. Zadák Phillip Brugisser nastupoval až ve třetí švédské lize v Kristianstadu a forvard Kristoffer Lauridsen v juniorské lize ve Švédsku za Malmö.

Zbytek kádru vybral švédský trenér Dánů Jan Karlsson z domácí nejvyšší soutěže a mezi devíti zástupci Metal Ligaen jsou i dva nováčci - obránce Jannik Christensen z Esbjergu a forvard Anders Schultz z Roedovre. K dispozici nemá ještě hráče Herningu a SönderjyskE, které bojují ve finále o titul.

V týmu je zatím jen osm hokejistů, kteří se loni představili na mistrovství světa ve Stockholmu. Byli to oba brankáři Galbraith a Sebastian Dahm, bek Jesper B. Jensen a útočníci Poulsen, Christensen, Green, Bjorkstrand a Jesper Jensen.

Zápasy s Českem se hrají v Děčíně ve čtvrtek od 18:00 a v pátek od 17:30. Dánové budou soupeřem českého týmu i v základní skupině květnového mistrovství světa v Minsku.

Nominace Dánska na zápasy Euro Hockey Challenge s Českem v Děčíně (10. a 11. dubna):
Brankáři:
Sebastian Dahm (Roedovre)
Patrick Galbraith (Karlskrona/Švéd.)
Obránci:
Kasper Jensen
Simon Groenvaldt (oba Aalborg)
Sonny Hertzberg
Emil Kristensen (oba Oskarshamn/Švéd.)
Jannik Christensen (Esbjerg)
Phillip Bruggisser (Kristianstad/Švéd.)
Jesper B. Jensen (Rögle/Švéd.)
Utočníci:
Mathias Thinnesen
Morten Andreasen (oba Odense)
Anders Schultz (Roedovre)
Sebastian Svendsen (Herlev)
Steffen Klarskov Nielsen (Aalborg)
Morten Lie (Riessersee/Něm.)
Morten Green (Schwenningen/Něm.)
Patrick Bjorkstrand (Záhřeb/KHL)
Kristoffer Lauridsen (Malmö/Švéd.)
Jesper Jensen (Karlskrona/Švéd.)
Morten Poulsen (Oskarshamn/Švéd.)
Mads Christensen (Eisbären Berlín/Něm.)

Reklama