Hlavní obsah

Červenka se těší na Růžičku. Pozvánka do reprezentace pro mě byla vysvobozením, tvrdí útočník

Petrohrad

V play off KHL zářil. Během deseti zápasů nasbíral 6 gólů a 11 asistencí, jenže ani výkony Romana Červenky nezabránily předčasnému konci hokejového Petrohradu. Zatímco ambiciózní klub stále vstřebává čtvrtfinálové vyřazení, český útočník už se chystá s reprezentací na mistrovství světa pod vedením Vladimíra Růžičky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník Roman Červenka na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

To vás musí mrzet, že jste v play off nemohl víc prodat formu, ne?

Pro mě je škoda, že se nehrálo dál. Dostal jsem hodně prostoru na ledě, věřil jsem si a cítil se asi nejlépe v sezóně. Jenže co naplat, když jsme nečekaně vyletěli s Jaroslavlí. Ze všech stran pak bylo cítit veliké zklamání.

Hledaly se v klubu příčiny, co bylo špatně?

Prohráli jsme si to sami, rozhodně to nebylo až tolik o síle soupeře a ani nemyslím, že bychom podlehli nějakému tlaku. Po bitvě je každý generálem, jenže nás ničily chyby, které šlo pozorovat už delší čas. Nechci na někoho házet vinu a určitě tady nebudu pomlouvat spoluhráče, ale třeba od Kovalčuka určitě všichni čekali víc.

Co jste říkal čistce v realizačním týmu?

Změny se daly tušit. Nakonec to odnesl nejen trenér Jalonen, ale propustili i manažera Kasatonova, což mě osobně dost překvapilo. Mužstvo teď přebírá nový trenér Bykov a všichni musejí ještě dva týdny trénovat, což je po předčasném konci sezóny děsný vopruz. Takže reprezentační pozvánka pro mě byla vysvobozením.

Chcete si v národním týmu spravit chuť?

Věci, které vám v hokeji nevyjdou, nemá cenu dlouho nosit v hlavě. To u mě platí nejen pro vyřazení Petrohradu, ale i pro olympijské hry v Soči. V reprezentaci se teď ale nějaké věci změnily, takže jsem se opravdu hodně těšil.

Také kvůli trenéru Růžičkovi?

Jasně, on byl přece tím koučem, který mi dal prostor i důvěru, a díky němu jsem mohl kdysi v extralize ukázat, co ve mně je. Na reprezentační střídačce určitě nebude jiný, než ho znám ze Slavie.

Jste nachystán na roli jednoho z klíčových hráčů sestavy?

Mám rád pevnou pozici v týmu a uvítám, pokud mi ji Růžička i svěří. Skoro čtyři roky jsme se jako hráč a trenér nepotkali, nikdy jsme ale spolu neměli žádný problém v komunikaci. Jsem rád, že mužstvo vede zrovna on, s ním je vždycky šance na šampionátu něco udělat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články