Hlavní obsah

Tlustý na MS nepojede. Růžička povolal Krejčíka s Buchtelem a bude mluvit s Rolinkem

Praha
Aktualizováno

Kouč hokejové reprezentace Vladimír Růžička s ním počítal jako s jednou ze zámořských posil pro květnový šampionát v běloruském Minsku, vše ale záleželo na výstupní zdravotní prohlídce. Po ní ale musel útočník Caroliny Jiří Tlustý oznámit, že kvůli poraněnému ramenu českému týmu na šampionátu nepomůže.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Útočník Jiří Tlustý z Caroliny (v bílém) reprezentaci na mistrovství světa neposílí.

Článek

„Jirka v pondělí absolvoval výstupní lékařskou prohlídku v NHL. Byli s trenérem Růžičkou domluvení, že se mu ozve a nakonec se mu musel omluvit. Má problémy s ramenem a lékaři ho na mistrovství světa nepustí," uvedl na adresu šestadvacetiletého forvarda tiskový mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund. Tlustý, jenž absolvoval loňský šampionát ve Stockholmu, zaznamenal v letošní sezóně v dresu Caroliny v 68 zápasech 30 bodů za 16 branek a 14 asistencí.

Jediným hráčem z NHL, který dosud přislíbil účast na MS, tak zůstává útočník Calgary Jiří Hudler. Další hokejisté, kterým již skončila klubová sezóna, by měli dát Růžičkovi vědět v nejbližších dnech. Je to i případ Jaromíra Jágra, o kterého by Růžička moc stál.

Padesátiletý trenér dnes povolal do nominace dva hráče Sparty, které v pondělí skončila po semifinálovém vyřazení od Brna sezóna. V pátek se k reprezentaci připojí obránce Jakub Krejčík s útočníkem Janem Buchtelem. Růžička v nejbližší době bude mluvit i s dalším sparťanem Tomášem Rolinkem, který pod ním dovedl reprezentaci v roce 2010 jako kapitán k titulu mistrů světa.

Reprezentaci opustili Závorka se Stříteským

S národním týmem dnes premiérově absolvovali trénink i třinečtí Tomáš Linhart s Martinem Růžičkou, mužstvo naopak opustili karlovarský brankář Tomáš Závorka a obránce Litvínova Matěj Stříteský.

Na soupisce reprezentace je tak nyní 31 hráčů, kromě Krejčíka s Buchtelem však netrénuje ani vítkovický útočník Ondřej Roman, který léčí pohmožděný kotník. Ve středu a ve čtvrtek se Češi utkají v Havlíčkově Brodě v rámci Euro Hockey Challenge s Norskem. Hrát ještě nebude Roman Červenka, který od trenérů dostal volno. V prvním utkání v brance nastoupí Alexander Salák, v tom druhém Jakub Kovář. Právě do čtvrteční odvety zasáhnou už i Linhart s Martinem Růžičkou.

Reklama

Související témata: