Hlavní obsah

Česko - Norsko 6:2Češi rozstříleli Nory, premiérové zásahy v reprezentaci slaví hned kvarteto hráčů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vitásek 1 : 0
12. Vincour 2 : 0
30. Petružálek 3 : 0
33. Fröshaug 3 : 1
39. Vondrka 4 : 1
53. Kolář 5 : 1
56. Filippi 6 : 1
58. Hansen 6 : 2
Záznam online reportáže

Havlíčkův Brod
Aktualizováno

Po dvou skalpech Dánů si česká hokejová reprezentace připsala v přípravě na mistrovství světa další triumf nad severským soupeřem, když v Havlíčkově Brodu rozstřílela v rámci Euro Hockey Challenge Nory 6:2. Premiérových gólů v národním celku se dočkali Ondřej Vitásek, Tomáš Vincour, Jan Kolář a Tomáš Filippi. Odveta je na programu na stejném místě ve čtvrtek

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Michala Vondrku (uprostřed) před norským gólmanem Larsem Voldenem brání Nikolaj Bryhnisveen.

Článek
Fotogalerie

Když naposledy vedl Vladimír Růžička národní celek do bitvy proti Norům, skončilo to na nakonec zlatém mistrovství světa 2010 překvapivou prohrou 2:3. Teď však Češi v Havlíčkově Brodu, kde se národní tým představil po šesti letech, hned od úvodu hýřili aktivitou, zejména Jakub Petružálek. Útočník Kazaně jen za prvních osm minut otestoval gólmana Voldena třikrát, úspěšný ale nebyl.

Domácím to ale vadit nemuselo, neboť v šesté minutě při první přesilovce rozebrali soupeřovu bránící se čtveřici a Zaťovičovu nabídku na teč přetavil ve svůj premiérový reprezentační gól liberecký obránce Ondřej Vitásek. Za dalších šest minut se navíc první trefy v nároďáku dočkal i Tomáš Vincour, když z pravého kruhu parádní ranou do šibenice potrestal chybnou rozehrávku Norů.

Ti naopak hrozili jen výjimečně, a když už se k něčemu dostali, vychytal je Alexander Salák, tak jako Djupvika Lövlieho nebo Skrödera na začátku prostředního dějství. Vytáhl se ale i jeho protějšek Volden, který zmařil Zohornovu ránu i bekhendový blafák Svačiny. Jenže v polovině zápasu si v přečíslení vybruslil Petružálek mezi kruhy, střeleckou smůlu prolomil a přidal třetí český gól.

Záhy ale Petružálek chyboval na obranné modré a Mats Fröshaug dělovkou pod horní tyčku snížil. Češi tak v součtu s dvojutkáním s Dánskem po 152 minutách poprvé inkasovali. Jenže zdramatizování stejně nepřipustili. Faulovaný Vondrka sice nejprve nařízené trestné střílení neproměnil, jenže o chvilku později už Voldena po ukázkové žabičce Tomáše Zohorny Voldena propálil.

Hned na začátku závěrečné třetiny mohl přidat svůj druhý gól Petružálek, Voldena ale zachránila tyč. Při přesilovkové střele Jana Koláře už ale tolik štěstí neměl, a tak i obránce Doněcku mohl slavit první zásah za nároďák. A když stejného kousku posléze dosáhl i liberecký forvard Tomáš Filippi, Češi vedli už o pět branek. Na konečných 6:2 pro domácích pak v závěru korigoval po Salákově zbytečně riskantní rozehrávce Hansen.

Zápas Euro Hockey Challenge:
Česko - Norsko 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Vitásek (Zaťovič, Gulaši), 12. Vincour (Svačina), 30. Petružálek (Vondrka), 39. Vondrka (T. Zohorna), 53. Kolář II (Pohl), 56. Filippi (Pohl, Zaťovič) - 33. M. Fröshaug, 58. M. Hansen. Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 2658.
Česko: Salák - Kolář II, Mojžíš, Mozík, L. Kovář, Jank, Kudělka, Vitásek, Gulaši - Radil, T. Zohorna, Vondrka - Petružálek, Kousal, T. Nosek - Svačina, Vincour, Smoleňák - Pohl, Filippi, Zaťovič - navíc od 41. Valský. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Norsko: Volden - Mats Trygg, E. Fröshaug, Rindal, Bryhnisveen, Öksnes, Nörstebö - M. Olimb, K. A. Olimb, Skröder - Djupvik Lövlie, M. Hansen, Roest - Martinsen, Stene, S. Thoresen - M. Fröshaug, K. Forsberg, Dahlström. Trenér: Roy Johansen.
Další zápas Euro Hockey Challenge (hráno v Ängelholmu):
Švédsko - Dánsko 5:2 (2:1, 3:0, 0:1)
Branky: 15. Lundqvist, 17. Rahimi, 23. Torp, 28. Hersley, 33. Arlbrant - 3. a 58. Bjorkstrand.

Reklama