Hlavní obsah

Nový kouč hokejové reprezentace může být znám už ve středu

PRAHA

Česká hokejová reprezentace bude mít nového trenéra možná už ve středu 25. května. V ten den totiž má prezentovat na zasedání výkonného výboru svazu vhodné adepty buď sám dosavadní kouč Vladimír Růžička, či předseda svazu Vratislav Kulhánek. Hlavními kandidáty jsou podle kuloárních informací či serveru hokej.cz Vladimír Vůjtek a Alois Hadamczik.

Článek

Vůjtek je koučem extraligových Vítkovic, Hadamczik vede českou hokejovou dvacítku. Kouč čerstvých mistrů světa Růžička ještě před šampionátem oznámil, že u týmu skončí a bude se věnovat povinnostem v pražské Slavii, kde je koučem i generálním manažerem. Jeho stanovisko se zdá být neoblomné.

Vhodné nástupce bude Růžička sám vybírat. "Vláďa má za úkol do středy vybrat kandidáty na obsazení postu trenéra ve všech reprezentačních kategoriích," řekl pro hokej.cz generální sekretář svazu Martin Urban.

Kdo by se vám zamlouval jako trenér reprezentace?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Růžička po návratu z dovolené v Římě bude ještě jednat o jménech s předsedou Kulhánkem. "Je tedy možné, že jména potencionálních trenérů nakonec přednese pan Kulhánek a nikoli Růžička," prohlásil Urban.

Nového kouče musí v hlasování zvolit výkonný výbor nadpoloviční většinou. V jedenáctičlenném výboru tedy musí vítězný kandidát získat minimálně šest hlasů. "Na středečním zasedání nový trenér zvolen být může, a nemusí. Pravděpodobnější ale je, že se tak stane," dodal Urban.

Podle generálního sekretáře je dřívější zvolení kouče praktičtější. "Čím dřív budeme jeho jméno znát, tím lépe. Je totiž potřeba připravit plán přípravných zápasů na příští sezonu a nechceme nového kouče postavit před hotovou věc. Rádi bychom to s ním konzultovali," dodal Urban.

Reklama