Hlavní obsah

Růžička při největší šanci z úhlu trefil místo branky rozhodčího

Martin KézrPrávo

Ostře sledovaný návrat elitního extraligového střelce Martina Růžičky po šestnácti měsících do reprezentačního dresu sice gólem neskončil, ale třinecký hokejový útočník byl na ledě v Havlíčkově Brodě při utkání s Nory hodně vidět a sám měl z vlastního vystoupení docela dobrý pocit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník české reprezentace Martin Růžička

Článek

Jak jste se na ledě cítil?

Pauza nebyla dlouhá, vždyť ještě minulou sobotu jsem hrál play off. Jde o to ještě správně načasovat určitý situace, vyřešit je líp. Ale nohy mi jezdily, čekal jsem to horší.

Bylo obtížné se vyrovnat s tím, že nemáte na ledě tolik prostoru jako dostáváte v klubu?

Je to nároďák, vůbec s tím nemám problém. Tak to má být, každý se vystřídá, každý dostane šanci. Myslím, že všichni podali výborný výkon. Produkovali jsme hodně šancí a nejvíc koukám, jak výborně hrají ti mladí. Prokazují svoje schopnosti, fakt to na ledě vypadalo hodně dobře.

Od vás se čekají hlavně góly, jste na to připravený?

Připravený jsem, teď ještě o tam něco hodit. Měl jsem v přesilovce jednu velmi dobrou šanci, ale byl jsem hodně z úhlu a blbě jsem to i trefil.

Nakonec ten puk neskončil v brance, ale zasáhl rozhodčího...

Jo, za trest! (směje se)

Při přesilovkách jste ale vypadal překvapeně, že musíte dřív z ledu. Bylo to tak?

Ne, nebyl jsem překvapený. Čekal jsem to a počítal, že nedostanu celé dvě minuty. Takhle to chodí a nevadí mi to. Já si užívám každé střídání, mám opravdu hodně velkou radost, že zase mohu po delší době hrát za nároďák. Každý chce reprezentovat, nejsem výjimkou.

Reklama