Hlavní obsah

Růžička si vybral v zámoří do obrany Jordána

Praha
Aktualizováno

Nečekanou posilou ze zámoří získala česká hokejová reprezentace. Trenér Vladimír Růžička se rozhodl povolat do mužstva připravujícího se na mistrovství světa Michala Jordána.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Michal Jordán v dresu Charlotte Checkers, farmářského týmu Caroliny Hurricanes.

Článek

Třiadvacetiletému obránci, jenž pochází ze Zlína a na kontě má už i pět utkání NHL v dresu Caroliny, skončila na farmě v Charlotte sezóna v nižší zámořské AHL a k národnímu týmu se připojí už ve středu. V pátek a neděli by měl Jordán sehrát zápasy ve Švýcarsku v rámci Euro Hockey Challenge.

„Dáme mu hned šanci. Je to hráč s velkým potenciálem, kterého chci vidět. Když se bude jevit dobře, třeba pojede i na šampionát do Minsku," říká Růžička na adresu obránce, kterého zařazuje do výběru. Jordán reprezentoval třikrát při MS dvacetiletých, dres dospělé reprezentace ale zatím neoblékl.

Žádné další zprávy ze zámoří zatím Růžička nemá

„Jinak žádné další zprávy ze zámoří nemám. Už několik dnů se marně snažím dovolat bratrům Michálkovým, stejně jako Židlickému. Spojili jsme se s Jardou Špačkem i s jejich agenty, ale zatím nikdo z těch hráčů telefon nezvedl," tvrdí Růžička, jenž pozorně sleduje i play off NHL. „Zatím nejblíže vyřazení se ocitla Tampa. Tam byli osloveni všichni tři hráči (Palát, Gudas i Šustr), tak uvidíme, jak to nakonec všechno dopadne. Nerad bych předbíhal."

Národní mužstvo trénovalo na ledě pražského Edenu ještě s 27 hráči už v podvečer na Velikonoční pondělí, v úterý tam absolvuje dvoufázový trénink a ve středu už s Jordánem poslední přípravy před odletem k zápasům do Neuchatelu a Basileje. „Švýcaři nás určitě pořádně proklepnou. K těm zápasům vezmeme pětadvacet hráčů a gólmani už vědí, že se o porci odchytaných minut o ně podělí Salák a Kovář," vykládá trenér.

Trochu experimentuje kolem prvního útoku, kde se snaží najít vhodné křídlo k M. Růžičkovi s Červenkou. „Zatím jsme tam zkoušeli Kašpara, teď k nim možná dáme Buchteleho. Variantou na levé křídlo je i Petružálek, složení sestavy ještě trochu hledáme," prozrazuje Růžička, jemuž se hodně líbí původně pardubické trio Radil, Kousal, Nosek.

Reklama

Související témata: