Hlavní obsah

Skvělá zpráva! Jágr posílí reprezentaci, k týmu se připojí už dnes

Praha
Aktualizováno

V záplavě omluvenek, které mu v souvislosti s účastí na mistrovství světa posílali hráči z NHL, teď kouč české reprezentace Vladimír Růžička dostal jednu vynikající zprávu. Jeho mužstvo na šampionátu v Minsku posílí hvězdný Jaromír Jágr! Dvaačtyřicetiletý útočník by se měl k národnímu týmu připojit už dnes na tréninku v pražských Letňanech.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr na olympiádě se zlatou Evou Samkovou. Vypadá to, že česká hokejová hvězda reprezentační dres obleče znovu na MS.

Článek

O Jágrově nečekaném zapojení do přípravy reprezentace informoval jako první server isport.cz. „Jsme domluvení, že by Jarda měl dorazit dneska odpoledne a absolvuje s námi trénink," potvrdil pro Sport.cz Vladimír Růžička. Ten už v minulých týdnech přiznával, že o Jágra pro MS v Minsku hodně stojí, jen se mu stále nemůže dovolat. Na jeho vyjádření však byl ochotný počkat i delší dobu.

Teď se padesátiletý kouč dočkal. „Samozřejmě je to pro nás skvělá zpráva. Jarda Jágr je jenom jeden a moc jsme o něj stáli. Bude velkou posilou," uvedl trenér národního týmu na adresu legendárního útočníka, který právě pod Růžičkou získal v letech 2005 a 2010 tituly mistra světa.

Domluví se, jestli Jágr pojede na Švédské hry

Jágrovi, jenž je po Jiřím Hudlerovi druhou posilou z NHL pro český tým, skončila klubová sezóna před dvěma týdny, když se mu nepodařilo s New Jersey probojovat se do bojů o Stanley Cup. Od té doby trénoval individuálně v zámoří, do Čech se vrátil až v pondělí. Už dnes se ale bude hlásit v Letňanech, kde se s Růžičkou domluví, jestli v tomto týdnu absolvuje Švédské hry, generálku na šampionát v Minsku.

„Tohle všechno si dneska vyjasníme," prohlásil Růžička, který se svým týmem do Stockholmu odletí ve středu. Je však dost dobře možné, že Jágrovi dá volno, aby se sám připravoval v Praze a k týmu se znovu připojil až příští pondělí. „Není potřeba brát ho na evropskou tour do Stockholmu, kde budou zápasy se Švédy, Finy a Rusy poslední prověrkou," říkal Růžička už dříve.

Mistrovství světa začíná v Minsku příští pátek, Češi se v základní skupině postupně utkají se Slovenskem, Švédskem, Kanadou, Itálií, Dánskem, Norskem a Francií.

Vyhlédnuté posily ze zámoří pro MS
Jistá účast
Jaromír Jágr
Jiří Hudler
Bojuje o nominaci
Michal Jordán
S otazníkem
Jakub Kindl
Vladimír Sobotka
Roman Polák
Nepojedou
Radko Gudas
Ondřej Palát
Andrej Šustr
Martin Erat
Patrik Eliáš
Tomáš Fleischmann
Michael Frolík
Martin Hanzal
Aleš Hemský
Milan Michálek
Zbyněk Michálek
Ondřej Pavelec
Ladislav Šmíd
Jiří Tlustý
Radim Vrbata
Marek Židlický
Jak skončí česká reprezentace na MS v Minsku?
Získá zlato
50,1 %
Získá stříbro
4,2 %
Získá bronz
15 %
Skončí čtvrtá
2,8 %
Skončí ve čtvrtfinále
22,3 %
Nepostoupí ze skupiny a odjede s ostudou
5,6 %
Celkem hlasovalo 64569 čtenářů.

Reklama