Hlavní obsah

Jágr chce po MS v Minsku skončit v reprezentaci. Tohle je můj poslední turnaj, řekl

Jan Škvor (Minsk)Sport.cz

Svůj konec v reprezentaci oznamoval v minulosti už několikrát, pokaždé ale své plány přehodnotil a v českém dresu dál bavil hokejové fanoušky. Teď to ale vypadá, že mistrovství světa v běloruském Minsku může být pro Jaromíra Jágra jeho opravdu poslední akcí v národním týmu. I přesto, že dříve přiznával, že by jej lákalo startovat na domácím MS 2015.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český útočník Jaromír Jágr v utkání se Slovenskem na mistrovství světa v Bělorusku.

Článek

„Tohle je můj poslední turnaj," prohlásil dvaačtyřicetiletý útočník po nedělním rozbruslení českého týmu pro kanadskou televizi TSN. Jágr vždycky prohlašoval, že hokej na širokém evropském kluzišti a tom užším zámořském je úplně jiný sport. Právě to je zásadní příčina, proč by šampionát v Minsku byl pro Jágra poslední reprezentační akcí v kariéře.

„V mém věku, pří mé výšce a váze 110 kilogramů opravdu není jednoduché si na široký led tak rychle zvyknout. Spíš je to pěkně náročné," uvedl olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa. Proč tedy kouči Růžičkovi kývl, že národnímu týmu letos na MS pomůže?

„Je to poslední turnaj v sezóně a cítím, že mi pomůže připravit se na tu další. V minulém ročníku jsem i kvůli výluce v NHL odehrál hodně zápasů v Evropě, pak se dostal i do finále NHL. Byla to pro mě nejspíš nejdelší sezóna v kariéře a cítil jsem se dobře," řekl nejproduktivnější Evropan v historii NHL, který v reprezentaci debutoval v roce 1990 a před dnešním zápasem se Švédy odehrál za nároďák 132 zápasů, v nichž vstřelil 46 gólů.

Jágr: Poznám, až přijde čas skončit

„Na šampionát jsem teď navíc jel i proto, že v mém věku by čtyř nebo pěti měsíční pauza byla pro mé tělo až moc dlouhá. Po takové době by bylo těžké vracet se do tréninku a být připravený," řekl Jágr, který absolvuje už své deváté mistrovství světa.

„Hokej miluju a nyní je pro mě velká výzva poměřovat se s mladšími hráči. Musíte být před nimi o krok napřed a to nejen po fyzické stránce. Oni jsou rychlejší, takže já musím o všem dopředu víc přemýšlet. Nejde, že někam najedu, v tréninku i zápase přemýšlím, jak to udělat nejlépe," popisoval Jágr.

Když byl dotázán, kdy plánuje pověsit brusle na hřebík, jen se usmál. „Poznám, až to přijde. Opravdu to ucítím," odpověděl reportérovi a na otázku, jestli bude hrát hokej i po padesátce, odvětil se svým typickým humorem. "Dokdy hrál Gordie Howe? Do padesáti dvou? Tak já budu hrát taky tak dlouho," rozchechtal se Jágr.

Bude MS v Minsku skutečně Jágrovou poslední reprezentační akcí?
Ano. Věk se nedá zastavit
12,3 %
Ne. Domácí MS jej ještě zláká
87,7 %
Celkem hlasovalo 20777 čtenářů.

Reklama

Související témata: