Hlavní obsah

Ještě dva zápasy a už mě neuvidíte, vzkázal Jágr kritikům. Je vás jako klíšťat, čertil se

Minsk/Praha

Jaromír Jágr se po bitvě s Američany rozepsal na svém facebookovém profilu. A hvězda českého výběru na MS v Minsku nasadila ostřejší tón. "Tolik negace a kritických zpráv od našich hokejových fanoušků, expertů a analytiků jsem už dlouho neslyšel. Dokonce mi přijde, že je jich letos víc než klíšťat v lese a to jich má být ještě víc než kdy jindy," uvedl evidentně rozladěně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jedna z nejvýraznějších postav českého hokeje Jaromír Jágr se zlobí na kritiky.

Článek

Věty prokládal smajlíky. Zjevně v něm bouchly saze po úspěchu s Američany. "Tak se nám dnes podařilo zvládnout klíčový zápas na mistrovství světa, i když ty poslední dvě minuty byly docela infarktové... Ale zásluhou obětavosti některých hráčů a hlavně neskutečného výkonu gólmana Saši Saláka jsme to nakonec udrželi," konstatoval na úvod s tím, že věří v další vítězství.

"Máme na tomto turnaji velkou šanci, i když naše hra zatím není kdovíjak ideální... Hlavně mně osobně se zatím vůbec nedaří, nemůžu najít svoji pohodu," připustil. "Ale věřte mi, že se snažím, jak nejlíp můžu.. A musím říct, že mi to dává spousta lidí pěkně sežrat."

V internetových diskusích se vskutku objevuje řada kritických pasáží na jeho adresu. Píše, že v té souvislosti si vzpomněl na slova táty, "který mi už od deseti let pořád opakoval: ´Musíš dřít a dřít, protože je velké množství lidí, kteří čekají na to, až se ti přestane dařit. Přece jim nechceš udělat radost!´ A koukám, že měl zase pravdu... No ale na druhou stranu museli čekat víc jak 30 let. Což taky není špatný. A někteří se ani nedočkali, protože se toho nedožili. Takže držte nám palce, ať to všechno dobře dopadne a můžeme se vidět na Staromáku!" pokračoval již smířlivěji.

Ještě dva zápasy...

Přesto ještě směřoval pár slov kritikům. "Mám pro vás skvělou zprávu: ještě dva zápasy to musíte vydržet a pak už mě nikdy neuvidíte a ani už o mně nikdy neuslyšíte. Snad to zvládnete!" psal dále. Že by tedy chtěl odehrát opravdu už jen zbylé zápasy na tomto MS, semifinále a duel o zlato či bronz?

Už před MS se vyjádřil, že šampionát je pro něj možná poslední v kariéře. Zdůvodňoval to těžkostmi při přechodu na větší evropská kluziště. Pak ale slova korigoval.

Očekávalo se, že pokud nebude ve hře ve vyřazovací části NHL, přivítá účast na vrcholné akci, která se v roce 2015 uskuteční v Praze. A rozhodně nic ani nenaznačoval o úplném konci  kariéry, který jakoby z jeho slov na facebooku plynul. Alespoň té reprezentační. Naopak mnohdy s úsměvem říkal, že bude hrát ještě na příští olympiádě. A že ho láká napodobit dlouhověkého Gordieho Howea.

Teď to vypadá nejasně. Každopádně připojil motto, k jehož autorství se hlásí a domnívá se, že do jeho projevu na facebooku krásně zapadá. Jakoby mu už výhrady tolik nevadily. "Chvála je příjemná, ale kritika potřebná."

Nechá se Jaromír Jágr přesvědčit k účasti na MS 2015 v Česku?
Ano
75,8 %
Ne
24,2 %
Celkem hlasovalo 45777 čtenářů.

Reklama

Související témata: