Hlavní obsah

Hokejovou dvacítku povedou Rulík s Votrubou

PRAHA

Hokejovou dvacítku povede již v polovině června trenér Radim Rulík s asistentem Janem Votrubou. Nástupce Aloise Hadamczika a Mojmíra Trličíka sice musí schválit výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na svém zasedání 23. června, ale půjde zřejmě jen o formalitu.

Foto: PRÁVO

Radim Rulík

Článek

Rulík s Votrubou podle serveru hokej.cz již sestavovali kádr pro soustředění ve Slaném. To se uskuteční od neděle 12. června do pátku 17. června.

Nově rodící se reprezentace do dvaceti let, která bude na přelomu roku v Kanadě obhajovat bronzové medaile z letošního mistrovství světa v USA, má za sebou již dva turnaje. Pod vedením Hadamczika a Trličíka odehrála únorový turnaj ve Švédsku a dubnový v Petrohradu. Hadamzcik pak byl po odchodu Vladimíra Růžičky jmenován koučem reprezentačního 'áčka' a údajně si vybral za asistenta vedle Ondřeje Weissmanna i Trličíka.

Přestože svaz jména až do jednání výkonného výboru tají, reprezentační úsek navrhl Rulíka jako hlavního kouče a on nabídku přijal. Dosavadní Růžičkův asistent u seniorského týmu si vybral jako asistenta Votrubu. "Čekal jsem asi dva týdny, jak se vyřeší situace u áčka. Nový trenér o mě neměl zájem, to moje rozhodování usnadnilo," řekl Rulík pro hokej.cz.

Ve Slaném budou mít noví trenéři k dispozici i hráče působící v zámořských juniorských soutěžích a také sedm bronzových medailistů z Grand Forks. Další soustředění plánují na 17. července do Kravař. V srpnu pak odehraje dvacítka turnaj na Slovensku, v září ve Finsku a v listopadu v Rusku. Světový šampionát se uskuteční ve Vancouveru od 26. prosince do 5. ledna.

Reklama

Související témata: