Hlavní obsah

Hadamczikovi schválili asistenty, smlouvu má jen na rok

Martin KézrPrávo

Roční smlouvy pro trenéry reprezentace dospělých i do 20 let připravil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje, který ve čtvrtek na prvním jednání ve svém novém sídle v Karlíně schválil Aloisi Hadamczikovi za asistenty Ondřeje Weissmanna s Mojmírem Trličíkem a koučem dvacítky jmenoval Radima Rulíka.

Foto: PRÁVO

Trenér Hadamczik už přemýšlí nad přípravou národního týmu.

Článek

"Proběhlo to lehce, jednomyslně jsme přijali návrhy na složení realizačních týmů dvou nejdůležitějších reprezentací," potvrdil předseda svazu Vratislav Kulhánek, když vyšel z kanceláře na dvůr.

"Hodně věcí jsme prodiskutovali předem, schválení pak už bylo jednoduché. Na rozdíl od předchozích let jsme se ale rozhodli u národního týmu uplatňovat pouze roční smlouvy, abychom vždy po skončení sezóny mohli trenérské působení vyhodnotit," doplnil místopředseda ČSLH Zbyněk Kusý, který zůstává v roli manažera národního týmu.

Maséry ani lékaře Hadamczik nemění

"Oba trenéry, které jsem si vybral za asistenty, znám delší dobu a vím, co od nich mohu čekat. Weissmann je praktik, který zná dobře strukturu národního týmu i vazby mezi hráči, takže jeho zkušeností rád využiji. S Trličíkem jsem spolupracoval už ve Vítkovicích i naposledy u dvacítky a mohu se na něj ve všem maximálně spolehnout. Maséry, kustoda ani lékaře měnit nechci a nebudu, to jsou správné duše zázemí týmu," líčil spokojený Hadamczik.

Šéf reprezentačního úseku Vladimír Růžička pospíchal na charitativní golfovou akci na Zbraslav, ale také byl rád, že veškeré dotažení trenérských věcí šlo hladce: "Kouč si vybral lidi, jimž věří, s nimiž chce spolupracovat a budou mu sedět. Osobně jsem rád, že u áčka zůstává dosavadní asistent Weissmann, který v poslední sezóně nasbíral dost zkušenosti a věřím, že Hadamczik v jeho případě volil dobře, podobně jako s Trličíkem."

První nominace bude začátkem srpna

Hadamczik už přemýšlí, jak poskládat reprezentaci na první akci sezóny, kterou bude od 1. do 4. září Česká pojišťovna cup v Liberci. "Nominaci oznámím první týden v srpnu, ale chtěl bych mít v kabině solidní mix zkušených a mladých hráčů. Nikomu dveře nezavírám, klidně může dojít i na ostřílené Reichla či Dopitu, ale taky třeba Šmída nebo jiné talenty. Hodně ale bude záležet na tom, jak se vyvine situace v zámoří a kdy budou muset hráči vyrážet do NHL," prozradil Hadamczik.

Poprvé předstoupí před mužstvo 28. srpna na srazu v Liberci: "Zatím žádným hráčům nevolám, ale do té doby budu chtít s většinou reprezentantů mluvit."

Reklama