Hlavní obsah

Česko - USA 4:2Česká osmnáctka na úvod Memoriálu Ivana Hlinky porazila Američany

Břeclav
Aktualizováno

Čeští hokejisté vstoupili skvěle do prestižního Memoriálu Ivana Hlinky, turnaje hokejistů do 18 let. V základní skupině v Břeclavi porazili výběr USA 4:2, přestože prohráli úvodní třetinu. K vítězství udělali zásadní krok ve druhé části, kterou ovládli poměrem 3:0. Dvě branky zaznamenal útočník Lukáš Jašek.

Foto: Sport.cz

Čeští hokejisté do osmnácti let se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

V souboji druhého celku (USA) s třetím (ČR) v pořadí loňského turnaje měli díky úvodní trefě Brocka Boesera navrch vysoce favorizovaní Američané. Ve druhém dějství ovšem doplatili na velkou nedisciplinovanost, kterou potrestali Jakub Zbořil, Filip Chlapík a Jašek.

Hned v úvodu třetí části snížil z trestného střílení Robert Jackson. Lukáš Anděl poté trefil horní tyč a Američané byli několikrát blízko vyrovnání, ale gólman Daniel Vladař byl proti. Krátce před vypršením základní hrací doby pečetil výhru při power play soupeře druhým dnešním zásahem Jašek.

"Před zápasem jsme si řekli, už by bylo na čase s Američany konečně uspět, protože výsledky s tímto soupeřem z předchozích sezón byly už trochu noční můrou. Je to samozřejmě cenné vítězství, ale největší satisfakcí pro nás je, že se mužstvo po zápase s Kanadou dokázalo vzchopit především v defenzivě," uvedl trenér Jakub Petr pro oficiální web turnaje a připomněl porážku 5:7 v sobotní generálce proti Kanadě.

Dalším soupeřem výběru kouče Jakuba Petra budou v úterý od 19 hodin Finové, kteří v odpoledním souboji porazili Rusko 5:2.

Oba zápasy v rámci základní skupiny B v Piešťanech skončily výhrami favoritů: Švédové deklasovali domácí Slováky 6:1, vítěz posledních šesti ročníků Kanada přehrál Švýcarsko 5:1.

Memoriál Ivana Hlinky, turnaj hokejistů do 18 let:
Skupina A (Břeclav):
ČR - USA 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
Branky: 37. a 60. Jašek, 25. Zbořil, 33. Chlapík - 9. Boeser, 42. Jackson z tr. střílení.
Finsko - Rusko 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Skupina B (Piešťany):
Kanada - Švýcarsko 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Švédsko - Slovensko 6:1 (1:1, 3:0, 2:0)

Reklama