Hlavní obsah

Lístky na MS v Česku? Boje o medaile budou k vidění za více než pět tisíc

Martin KézrPrávo

Organizační výbor hokejového mistrovství světa 2015 v Praze a Ostravě zveřejnil cenové kategorie vstupenek i časový harmonogram jejich prodeje. Ceny vstupenek na zápasy základní skupiny se pohybují od 190 Kč do 1690 Kč podle atraktivity jednotlivých utkání. Lístky na utkání českého týmu nejdou pod tisícovku.

Foto: Právo

Peníze

Článek

Ve vyřazovací části ceny vyletí prudce nahoru. Na čtvrtfinále bude možné zakoupit vstupenky v cenových relacích 2390 Kč a 2990 Kč. Vstupenky na semifinále v pražské O2 Areně budou stát 4690 Kč a 5790 Kč, souboj o světové zlato mohou fanoušci sledovat po zakoupení vstupenek v hodnotě 7190 Kč resp. 8990 Kč. Na všechny tyto duely se bude vyplácet zakoupení takzvaných denních balíčků, přesto nevyjde žádný zápas pod pět tisíc korun.

„Ceny jsou srovnatelné se šampionáty z předchozích tří, čtyř let a jsme lacinější než Švýcarsko v roce 2009. V Praze máme dvě kategorie, přičemž ta levnější bude na místa ve čtvrtém patře haly," uvažuje generální sekretář svazu Martin Urban s tím, že varianta centrální permanentky pro celý šampionát v prodeji nebude.

„Snahou organizátorů bylo zohlednit v cenách vstupenek program a konkrétní rozlosování šampionátu. Ačkoliv je výnos ze vstupenek hlavním zdrojem příjmů do rozpočtu šampionátu, který musí pokrýt veškeré výdaje spojené s organizací, chtěli jsme zejména zápasy základních skupin zpřístupnit místním fanouškům," tvrdí prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Celková kapacita obou hal bude vzhledem k technickým blokacím pro IIHF, smluvní partnery a média snížena. „V Praze bude k dispozici 13 018 lístků pro diváky, je v tom ale i určitá rezerva," naznačuje Urban. Začátek prodeje vstupenek je ale stanovený až na listopad, podrobnosti ohledně systému prodeje mají být zveřejněné v polovině října. Oficiálním prodejcem vstupenek bude Sazka Ticket.

„Chtěli bychom mít celý systém co nejjednodušší. Každopádně v první fázi prodeje budou k dispozici pouze takzvané balíčky denních vstupenek na dva resp. tři zápasy v jednom dějišti. Až v druhé fázi prodeje vstupenek, kterou plánuje organizační výbor zahájit v únoru, budou k dispozici zbývající vstupenky na jednotlivá utkání," vysvětluje generální sekretář Urban.

Chystáte se navštívit zápasy MS?
Ano. Jen ty, v nichž nastoupí Češi
15,3 %
Ano. Vyrazím na Čechy i na ostatní týmy
8,7 %
Ne. Je to drahé
74 %
Ne. Hokej mě neláká
2 %
Celkem hlasovalo 8044 čtenářů.

Reklama

Související témata: