Hlavní obsah

Vstupenky na domácí MS se začnou prodávat 4. listopadu. Zájem prý bude obrovský

Aktualizováno

Už od příštího úterý 4. listopadu od 8 hodin se začnou prodávat vstupenky na hokejové mistrovství světa 2015 konané v Praze a Ostravě. K dispozici nejprve budou pouze tzv. balíčky denních vstupenek na zápasy v jednom dějišti turnaje v témže dni. Lístky na jednotlivá utkání plánuje organizační výbor šampionátu uvolnit do prodeje v únoru 2015. Pakliže tedy ještě nějaké zůstanou.

Foto: Sport.cz

Takovýto design budou mít vstupenky na hokejové MS 2015.

Článek

„Termín začátku prodeje jsme zvolili symbolicky - začínáme několik dnů před prvním víkendem významných mezinárodních turnajů aktuální hokejové sezóny, turnajem Karjala  v Helsinkách nebo Německým pohárem," uvedla generální sekretářka šampionátu Markéta Štěrbová.

Fanoušci si budou moci balíčky vstupenek zakoupit přes internet na webu sazkaticket.cz, na terminálech společnosti Sazka, která je oficiálním prodejcem, a rovněž v obou halách, jež budou turnaj hostit - tedy pražské O2 areně a ostravské ČEZ Aréně. Počet vstupenek při jednorázovém nákupu je limitován - při on-line rezervaci a následné platbě na terminálech lze zakoupit pět balíčků, deset balíčků pak při platbě kartou přes platební bránu. Zatímco v halách půjde platit kartou, na terminálech nikoliv.

Cena vstupenek v balíčcích
Základní skupiny980 - 3470
Čtvrtfinále4700 - 5980
Semifinále9380 - 11 580
Finále a o 3. místo11 480 - 14 380

„Vytvořili jsme vlastní návrh designu vstupenek, proto jsou od ostatních lehce odlišitelné," pochlubila se Štěrbová a zároveň varovala fanoušky před nákupem lístků jiným než oficiálním způsobem. „Hlavně pozor na internetové aukce, tam organizátor nezaručuje pravost vstupenek."

„Vstupujeme do nejdůležitější fáze organizace mistrovství světa. Příjem ze vstupného je totiž nejkritičtějším bodem pořádání šampionátu," uvědomuje si generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban. „Příjem ze vstupného si v tuto chvíli neodvažujeme predikovat, ale věříme, že nám pokryje většinu nákladů na pořádání mistrovství světa," doplnil Urban s tím, že náklady se pohybují okolo 420 miliónů korun.

Cena jednotlivých vstupenek
Základní skupiny190 - 1690
Čtvrtfinále2390 - 2990
Semifinále4690 - 5790
O 3. místo4290 - 5390
Finále7190 - 8990

Štěrbová s Urbanem jsou přesvědčeni, že největší zájem o lístky projeví hokejová veřejnost hned v prvních dnech po jejich uvolnění do prodeje. „Říkají mi to zkušenosti z roku 2004, kdy jsme mistrovství pořádali naposledy. Zajímavá utkání fanoušci vyprodali hned. I teď bude hodně dnů velmi brzo vyprodaných," tuší Urban. „Blíží se Vánoce a pořídit lístky je skvělým dárkem pod stromeček nejen pro muže," usmála se Štěrbová.

Do prodeje pro fanoušky půjde 13 621 vstupenek do O2 arény a 6126 do ČEZ Arény, zbylé lístky si mezi sebe rozdělí Mezinárodní hokejová federace, její marketingoví partneři a média. A Urban si posteskl, že kapacita hal není větší. „Náš jediný velký problém je, že bychom potřebovali daleko větší haly. Kdybychom neměli O2 arenu, vůbec bychom nemohli mistrovství zorganizovat," tvrdí Urban.

I přesto ale věří, že si Česká republika vezme zpět divácký rekord, který ji letos vyfouknuli Bělorusové. „Rekord do Prahy vrátíme tehdy, když průměrná návštěvnost bude v Praze 13 500 diváků a v Ostravě 7 000 diváků," prozradil Urban.

Reklama