Hlavní obsah

Zámorský: Ráno vždycky kouknu, jak Rangers hráli, a příští léto vyrazím na kemp znovu

Praha

Když v kempu Rangers nezískal hokejový obránce Petr Zámorský místo v sestavě, vrátil se do finského klubu Espoo a z něj přijel i na první akci českého národního týmu v sezóně.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Obránci Petr Zámorský a Bohumil Jank (vlevo) na tréninku hokejové reprezentace v Praze Letňanech.

Článek

Co jste si odnesl ze zámořské zkušenosti?

Poznal jsem hráče z NHL a mohl se s nimi porovnat. Tréninky měly dobré tempo, nechal jsem tam maximum, jenže to nestačilo. Generální manažer mě ani nepřemlouval, abych zůstal v AHL na farmě. Byl jsem rád, protože tam se mi nechtělo.

S Rangers ale máte smlouvu až do roku 2016, takže jaká je vaše budoucnost?

Rychle jsem pochopil, že tam nikdy nevíte, co s vámi bude druhý den. Žádnou tlustou čáru ale nedělám. Dostal jsem doporučení, ať na sobě makám a snažím se hrát ten jejich hokej i ve Finsku, tedy důsledně bránit a nebát se jít do těla. Ráno vždycky kouknu, jak Rangers hráli, a příští léto tam vyrazím na kemp znovu...

Jak složité bylo adaptovat se při říjnovém návratu na finské prostředí?

Bylo výhodou, že jsem tam už před cestou do Ameriky chvíli trénoval a všechny znal. Úplně snadný návrat nebyl, sezóna běžela a já do toho skočil rovnýma nohama. Snad mě ale tvrdá příprava v Rangers posunula dál.

Musel jste si v Espoo narychlo shánět bydlení?

V létě jsem bydlel u nedávného spoluhráče ze Zlína Tondy Honejska. Pak jsem odletěl za oceán a po návratu byl asi týden na hotelu. Teď mi už předali byt, a jelikož Tonda se mezitím vrátil do extraligy, tak právě po něm.

Necítíte se bez něj v Espoo trochu opuštěný?

Bydlím s přítelkyní. Perfektní je i parta v kabině, s kluky se vídám i mimo hokej. Z Espoo jsou v hale v Helsinkách autem za deset minut, takže slíbili přijet na zápas nároďáku s Finy. Dokonce i trenér se chystá, varoval mě, že budu pod speciálním dohledem.

Reklama

Související témata: