Hlavní obsah

Nilsson neměl šanci, hodnotil Filippi svou krásnou trefu. Vejde se do sestavy i proti sborné?

Helsinky

Hokejový útočník Tomáš Filippi vstřelil v Helsinkách v zápase proti Švédsku svůj druhý reprezentační gól, porážka 3:4 po samostatných nájezdech jej ale mrzela. Věděl, že mladý a mezinárodně nezkušený český tým favorizovaného soupeře zaskočil a měl možnost z duelu vytěžit více.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Filippi (vlevo) se raduje z gólu proti Švédsku.

Článek

"Oproti předešlému zápasu (proti Finsku) máme lepší pocit, ale pořád jsme prohráli. Kdybychom to dotáhli do vítězného konce, bylo by to lepší. Máme alespoň bod, dva by ale byly lepší," řekl Filippi po sobotním utkání.

Liberecký útočník skóroval ve 23. minutě, kdy střelou přes obránce Niclase Andersena překonal brankáře Anderse Nilssona. "Gól za nároďák vždy potěší. Bylo důležité, že jsme se dokázali rychle vrátit do zápasu," poukázal Filippi na fakt, že jeho snížení přišlo po dvou rychlých švédských brankách. "Pak jsme vyrovnali a dostali se i do vedení. Škoda, že jsme dostali gól do šatny na 3:3. To se nesmí stávat," podotkl.

Nilssona překonal střelou pod horní tyč. "Zkoušel jsem to přes beka, což je pro brankáře asi nejtěžší. On chodí hodně dolů, jakmile si klekne, dole všechno má. Nahoře naopak zůstávalo všechno volné, střílel tam i Radek Smoleňák a brankář neměl taky šanci," uvedl Filippi. "Nilsson je asi největší gólman na světě," řekl s úsměvem na adresu 195 cm vysokého gólmana Kazaně.

V neděli čeká český tým souboj s Ruskem, které do Helsinek přivezlo i hvězdné útočníky Ilju Kovalčuka a Alexandra Radulova. "Jak jsem na Rusy koukal, budou možná ještě o trošku víc bruslit. Ale pokud budeme hrát jako první třetinu se Švédy, kdy jsme je víceméně k ničemu nepustili, a zlepšíme pár chyb, tak to bude super," řekl Filippi.

Proti sborné by si dvaadvacetiletý útočník rád zahrál. Jistotu, že se vejde do sestavy, ale ani přes dobrý výkon nemá. Češi mají ve Finsku dva útočníky navíc. "Kdybych šanci dostal, bylo by to super. Zápas bych si určitě užil," dodal Filippi, který proti Kovalčukovi či Radulovovi stejně jako většina členů současného českého výběru ještě nikdy nehrál.

Reklama

Související témata: