Hlavní obsah

Rusy musíme řezat a nedat jim prostor, plánuje Smoleňák

Helsinky

Útočník hokejové reprezentace Radek Smoleňák se i ve druhém zápase na turnaji Karjala zapsal mezi střelce. Po prohře 3:4 po samostatných nájezdech se Švédskem jej ale mrzelo, že se neprosadil v rozhodujících penaltách. Doufá, že v neděli proti Rusku už mladý český tým uspěje. I když ani tentokrát nebude favoritem.

Foto: Roni Rekomaa, ČTK/AP

Radek Smoleňák během zápasu proti Finsku.

Článek

"Nikdo z nás neřeší, proti komu hrajeme. My si tady dokázali, že s bojovností a charakterem se vyrovnáme všem. Máme chtíč a to je důležité," řekl Smoleňák novinářům.

Proti sborné bude podle něj důležitý důraz, který by nemusel sedět zejména hvězdám Ilju Kovalčukovi, Alexandru Radulovovi nebo Nikolaji Žerděvovi.

"Když je budeme od začátku řezat a nedáme jim prostor, zrovna tihle hráči se nechají rychle otrávit. Sami sebe vypnou a nebudou hrát. To je cesta, po které musíme jít. Nedat jim ani centimetr prostoru, aby to sami zabalili," uvedl útočník finského TPS Turku.

Stejně jako v sobotu budou Češi hrát v Helsinkách první zápas dne se začátkem ve 12:00 místního času (11:00 SEČ). "To mi nevadí. Vracím se do dorosteneckých let, kdy jsme na Kladně začínali v 11:15. Odehrál jsem si to a pak šel s holkou na rande," smál se Smoleňák. To ale ve Finsku nehrozí.

"Leda s Valdou (Jakubem Valským), že bych si vyrazil... Ale vážně, nám všem je to jedno. Jestli se hraje v osm ráno, nebo v deset večer, to nikoho nezajímá. Jsme profíci a musíme se perfektně připravit. Proti Švédsku nám zrovna brzký začátek vyhovoval," dodal Smoleňák.

Reklama

Související témata: