Hlavní obsah

Souboj se Švédy s mnoha lákadly! Nejen hokej, ale i Bob a Bobek a působivý videomapping

Praha

Spoustu lákadel nabídne příští čtvrtek v pražské O2 areně souboj české hokejové reprezentace se Švédy v rámci turnaje Channel One Cup. Kromě samotného zápasu, v němž se v Růžičkově výběru představí i hvězdní útočníci Vladimír Sobotka s Romanem Červenkou, se fanoušci můžou těšit i na videomapping, maskoty domácího šampionátu Boba a Bobka nebo na repliku poháru pro mistry světa.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zápas české hokejové reprezentace se Švédy nabídne v O2 areně fanouškům hned několik zajímavostí.

Článek

Videomapping v podání hokejového Montrealu během letošního play off NHL

Odhalení maskota pro MS v hokeji 2015

Videomapping využívající 3D animace bude na tuzemském mezinárodním hokejovém utkání použit vůbec poprvé. Jde o relativně nový směr audio-vizuálního umění založený na projekci ve volném prostoru na libovolné objekty.

Poutavá show začne v 18:15, čtvrt hodiny před startem duelu, a organizátoři pochopitelně její obsah nechtějí předem prozrazovat. Jisté je, že fanouškům budou na ledové ploše kromě poutavých efektů naservírovány i záběry z dobového archivu, jež připomenou úspěchy a tradici českého hokeje. 3D projekce pak bude využita i v dalších fázích utkání.

„Rozhodnutí zrealizovat takto nákladnou záležitost nebylo snadné. Nechtěli jsme příliš navyšovat cenu vstupenek, aby utkání mohlo navštívit co nejvíce fanoušků. Podařilo se nám naštěstí dohodnout s partnery národního týmu," říká Petr Nitsche, vedoucí hokejového oddělení společnosti BPA, jež je marketingovým partnerem českého hokeje a videomapping připravila.

O utkání je mezi fanoušky velký zájem

Po první třetině zápasu pak na fanoušky čeká další atrakce - oficiálně jim budou představeni „živí" králíci z klobouku Bob a Bobek, tedy maskoti domácího světového šampionátu v roce 2015. Diváci se s nimi následně budou moci v O2 areně vyfotografovat, stejně jako s replikou poháru pro mistry světa.

O utkání se Švédskem je mezi fanoušky velký zájem, v pondělí bylo prodáno či rezervováno přes 12 600 vstupenek, k dispozici už jich zbývá zhruba jen dva tisíce. Fanoušci je můžou pořídit přes portály ticketportal.cz nebo hokej.cz.

Reklama

Související témata:
Videomapping
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články