Hlavní obsah

Dobrá zpráva. Boston pustí Pastrňáka na juniorské mistrovství světa

Praha

Hokejová reprezentace do dvaceti let získala pro blížící se světový šampionát velkou posilu. Vedení klubu Boston Bruins uvolní pro turnaj útočníka Davida Pastrňáka. Český talent momentálně působí na farmě v Providence, na konci příštího týdne se však připojí v zámoří k národnímu týmu.

Foto: Robert Hanashiro, Reuters

Bostonský útočník David Pastrňák na MS hráčů do dvaceti let pojede.

Článek

"Dnes v noci jsme dostali e-mail, že jej 20. prosince po zápase na farmě uvolní. Momentálně řešíme letenky," řekl ČTK reprezentační trenér Miroslav Přerost. S hráčem se vedení týmu spojí v nejbližších hodinách. "Pak vše dořešíme. Uvidíme, jestli by za námi odletěl ještě dvacátého nebo třeba o den později," uvedl Přerost.

Uvolnění osmnáctiletého útočníka, který v sezóně odehrál pět zápasů v NHL, mu udělalo radost. Zároveň ale zdůraznil, že o úspěchu na MS rozhodne výkon celého týmu. "Samozřejmě, že každý takový hráč je přínosem pro mužstvo. Stále ale platí, že všichni hráči v týmu musí odvést maximální výkon, abychom uspěli. Nikdo si nemůže říct, že bez něj by to bylo špatné a s ním máme zlato," podotkl Přerost.

I proto Přerost, který juniorskou reprezentaci vede od roku 2010, krotí emoce. "Je to výborné. Teď máme složené dvě velmi dobré pětky a uvolnily se nám ruce v tom, jak máme skládat další dvě. Musíme najít vhodné hráče do dalších dvou formací, kteří budou plnit své role," řekl Přerost, který před rozhodnutím o startu Pastrňáka se svými asistenty řešil řadu možností složení týmu. "Měli jsme asi pět variant a pořád jsme přesouvali hráče mezi lajnami," pousmál se.

Hokejová dvacítka se sejde v sobotu 13. prosince v Rokycanech, o čtyři dny později odletí do zámoří. Před startem turnaje v Torontu a Montrealu sehrají mladí Češi ještě přípravné zápasy s Finskem a Slovenskem. Aktuálně je v kádru 33 hráčů, na šampionátu mohou startovat tři gólmani a 20 hráčů do pole.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko