Hlavní obsah

Poprvé doma, navíc před vyprodanou O2 arenou. Snad nás lidi nevypískají, přeje si Růžička

Praha

Poprvé v sezóně se představí na domácím ledě, když ve čtvrtek česká hokejová reprezentace vyzve v pražské O2 areně v rámci Channel One Cupu národní tým Švédska. O utkání je mezi diváky obrovský zájem a libeňská hala bude s takřka stoprocentní jistotou vyprodaná. „Je to příjemné zjištění. Ale musí se nám dařit. Byl bych nerad, kdyby nás fanoušci vypískali,“ přiznal kouč Vladimír Růžička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička přichází na sraz české hokejové reprezentace před turnajem Channel One Cup.

Článek
Fotogalerie

„Jde nám o hodně, hrajeme doma a chceme a potřebujeme vyhrát. Bude to velký test a hráči budou pod velkým tlakem fanoušků. Věřím, že to zvládnou," pokračuje Růžička, který v úterý na srazu národního týmu v pražských Letňanech přivítal kompletní kádr čítající sedmadvacet jmen. „Je určitě dobře, že nikdo není zraněný ani nemocný. Opravdu příjemný zjištění."

Oproti turnaji Karjala, prvnímu podniku letošní sezóny, nyní do výběru pro Channel One Cup, který se koná v Praze a Soči, zařadil i hráče z Kontinentální ligy. „Ostřílenější a zkušenější hráči nám ve Finsku trochu chyběli a doufám, že teď potvrdí, že jsou lídři mužstva a malinko ho zklidní, což nám hlavně v koncovce chybělo," přeje si od Červenky, Sobotky, Němce, bratrů Kovářů a Krajíčka.

Během turnaje ve Finsku Růžičku jeho svěřenci herně potěšili, když nepropadli. Jenže ani v jednom ze tří duelů se nedočkali vítězství. To chce kouč nyní změnit. „Chci, abychom pokračovali v našich výkonech. Ale s tím rozdílem, že už konečné chceme tři body," velí Růžička.

Kdo bude chytat dva zápasy, se ještě neví

Ten má k dispozici dva brankáře a kompletních pět řad do pole. Na dva beky a tři útočníky se tak v každém zápase nedostane. „Pohrávám si s myšlenkou, že bychom útočníky promíchali do jednotlivých lajn, než že bychom ty, co nebudou hrát proti Švédsku, dali do jedné řady," říká Růžička, který z forvardů nechá proti výběru Tří korunek sedět Hrňu, Simona a Mertla.

„Hráči jako Mertl s Hrňou hrají v extralize velice dobře a v dalších utkáních je chceme zapojit. Jednoznačně si to zaslouží," vyhlašuje Růžička, který zatím nemá jasno, jestli dva zápasy odchytá Jakub Kovář, nebo Pavel Francouz. „Sám to nevím, pořád se rozhoduju. Chtěl bych vidět dvakrát v bráně Francouze, ale i Kováře. Jen nevím, jak to udělat. Možná tak, že jeden zápas odchytají napůl," říkal trenér v žertu.

Česká reprezentace načne Channel One Cup ve čtvrtek 18. prosince zápasem se Švédy v pražské O2 areně, na který už je prodáno přes 12 tisíc vstupenek. O víkendu pak Čechy už v Soči čekají Finové a na závěr turnaje domácí Rusové.

Jak trénovali
Jakub Kovář, Francouz - Kolář, Němec - Vitásek, Krajíček - Polášek, Zámorský - Kempný, Pláněk - Eminger, Mozík - Klepiš, Sobotka, Červenka - Horák, Smoleňák, Birner - Jan Kovář, Zaťovič, Radil - Filippi, Valský, Řepík - Smoleňák - Němec, Krajíček
Jak dopadne zápas Channel One Cupu mezi Českem a Švédskem?
Vyhrají Češi v základní hrací době
66,6 %
Vyhrají Švédové v základní hrací době
23,4 %
Zvítězi Češi po prodloužení nebo nájezdech
6,7 %
Zvítězí Švédi po prodloužení nebo nájezdech
3,3 %
Celkem hlasovalo 6475 čtenářů.

Reklama