Hlavní obsah

Proč se Karabáček nedostal do nominace dvacítky na MS? Zaspal

Hodně neobvyklý důvod připravil hokejového útočníka Václava Karabáčka z Gatineau ze zámořské juniorské QMJHL o účast na mistrovství světa hráčů do 20 let v Torontu a Montrealu. Zaspal na týmový mítink. Stříbrný medailista z letošního světového šampionátu osmnáctek ve Finsku opustil při posledním zužování kádr trenéra Miroslava Přerosta v sobotu spolu s obráncem Tomášem Dvořákem z Karlových Varů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér českých hokejistů do dvaceti let Miroslav Přerost vyřadil Václava Karabáčka z nominace pro MS

Článek

"V mužstvu jsem měl zůstat, vůbec jsem neměl být vyřazen. Jenže jsem v sobotu odpoledne zaspal na týmový video mítink, což mě stálo místo v kádru," řekl osmnáctiletý Karabáček oficiálním stránkám klubu HC Letňany, jehož je odchovancem.

"Je to jen má chyba, za kterou si můžu sám. Jsem na sebe naštvaný," doplnil Karabáček, který bojoval o premiérový start na šampionátu dvacítek. Na dubnovém MS osmnáctek byl třetím nejproduktivnějším hráčem českého týmu se šesti body za tři branky a stejný počet asistencí ze sedmi zápasů. V Gatineau si připsal v této sezóně ve 29 duelech 23 bodů za 10 tref a 13 přihrávek.

Mladí čeští hokejisté už se připravují na MS v zámoří. V noci na středu je čeká generálka proti Slovensku. Šampionát zahájí v pátek 26. prosince utkáním proti Švédsku. Ve skupině B v Torontu se utkají ještě se Švýcarskem, Dánskem a Ruskem.

Reklama

Související témata: