Hlavní obsah

Česko - Slovensko 1:3Hokejová dvacítka prohrála v generálce na MS se Slovenskem

Aktualizováno

Česká hokejová reprezentace do 20 let prohrála v generálce na mistrovství světa se Slovenskem 1:3. O jediný gól týmu trenéra Miroslava Přerosta se v první třetině postaral kapitán Lvíčat Dominik Kubalík.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Čeští hokejisté do 20 let na nedávném turnaji v Přerově.

Článek

"Proti Slovákům jsme nehráli úplně podle představ, výkon určitě nebyl stoprocentní," konstatoval pro hokej.cz Přerost.

Češi měli podle něj zápas rozhodnout v první a ve druhé třetině, ve které si vytvořili řadu šancí. "Ale měli jsme problém s jejich proměňováním. Nehráli jsme, jak jsme úplně chtěli. Nicméně šlo o přípravu, hráči měli v hlavách přesun i blížící se šampionát," tvrdí trenér dvacítky.

Čeští mladíci tak v Kanadě prohráli oba přípravné duely před šampionátem, když v pátek neuspěli proti Finsku, jemuž podlehli 1:2 po samostatných nájezdech. "Porážka se Slováky je pro nás přínosná, po velmi dobrém výkonu s Finy nás vrátila zase na zem. Hrálo se v pozdním termínu, těsně před turnajem. Věřím, že do mistrovství světa vstoupíme s maximální koncentrací," dodal Přerost.

Kouč také určil nového kapitána. "Bude jím Dominik Kubalík, jeho asistenty jsou David Němeček a David Kämpf," hlásil hlavní trenér.

Češi vstoupí do mistrovství světa pátečním zápasem v Torontu se Švédy. Duel začíná od 23 hodin SEČ (on-line na Sport.cz). Kdo se postaví do branky? "Rozhodnutí ještě nepadlo. Ale v přípravných utkáních dvakrát chytal Vítek Vaněček, takže by to mohl být on," uzavřel Přerost.

Přípravný zápas hokejistů do 20 let před MS v Peterborough (Kanada):
Slovensko - ČR 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky: 5. Kabáč, 50. Paulovič, 55. Cehlárik - 12. Kubalík.

Reklama

Související témata: