Hlavní obsah

Rozkol v české dvacítce? Obránce Klok zkritizoval manýry spoluhráče Zachy

Vítkovice

Po dlouhých letech půstu se od silné generace očekával boj o medaile, jenže čeští hokejisté na mistrovství světa do dvaceti let v Kanadě propadli výsledkově i herně a hráči s realizačním týmem sklízí kritiku. Poté, co se přes sociální sítě opřel do vedení české reprezentace otec útočníka Pavla Zachy, se pro změnu pustil do manýrů svých spoluhráčů obránce Lukáš Klok.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Zacha (vpravo) ve čtvrtfinálovém souboji se Slováky.

Článek

„Mistroství světa už pro nás skončilo a ze všech stran se valí jen kritika na pana Přerosta. Neříkám, že to je nejlepší trenér, kterého jsem poznal, ale taky ne nejhorší, a to už mě jich trénovalo taky celkem hodně. Pár věcí by se tu mělo upřesnit," apeluje v příspěvku na svém facebookovém účtu vítkovický obránce Klok.

Přidal mimo jiné svůj pohled na aférku okolo vyřazení útočníka Václava Karabáčka z týmu. „Kolem zaspání Vency Karabáčka, co píšou všichni, že jednou zaspal a už ho trenér vyhodil, je taky blbost. Těch zaspání bylo daleko víc, ne jen na nějaké video a jeho chování nebylo hodné hráče reprezentace," myslí si obránce.

Zachovi to bylo jedno

Stejný přístup měl podle něj i talentovaný forvard Pavel Zacha: „Ano, Pavel Zacha byl s ním (Karabáčkem) na pokoji, takže taky chodil pozdě, ale pan Přerost mohl vyhodit jen jednoho. Oba ročníkově mladší hráči na týmovém strečinku s fyzioterapeutem jen postávali, jakoby se nic nedělo. Týmové rozcvičky na MS v podání Pavla Zachy byly taky ´kvalitní´. Celý tým je dělal pořádně, tak proč ne on. Kdyby aspoň dělal, že je dělá pořádně a nedával jasně najevo, jak mu to je jedno."

Zbytečné haló udělal podle Kloka také Zacha senior kolem absence jmenovky na dresu jeho syna na soustředění v Rokycanech. „Aférka kolem jmenovky na dresu Pavla Zachy proti U19 je úplná blbost. Jmenovku tam nemělo více hráčů, spíš ji měli ti hráči, kteří hráli v Přerově, protože se jednalo o stejnou sadu dresů," vysvětloval vítkovický hokejista.

V závěru svého příspěvku se pak obrátil na kritiky reprezentace do dvaceti let: „Zamyslete se, než začnete zase kritizovat. A chtěl bych vidět vás ostatní, co píšete ty trapné komentáře, jak byste ustáli takovýhle mediální tlak. Kdyby se postoupilo, tak byste všichni psali, jak jste fandili a všechno. Ještě by toho bylo dost, o čem bych se mohl tady zmínit, ale už na to nemám sílu."

Reklama

Související témata: