Hlavní obsah

Hašek si zatrénoval s reprezentací, pokračovat bude individuálně

Čtyřicetiletý hokejový brankář Dominik Hašek si v Kravařích zatrénoval s širším výběrem české reprezentace pro olympijské hry v Turíně a v dalších dnech už se bude připravovat na sezónu v Ottawě opět individuálně. Návrat po třech a půl letech do národního týmu si ale hrdina olympiády v Naganu při necelé dvě hodiny trvajícím ostrém tréninku vychutnával.

Článek

"Byla to docela honička. Byl to pro mě už druhý trénink dneska na ledě. To se mi stalo naposledy v roce 1991 s koučem Mikem Keenanem," usmíval se při rozhovoru s novináři Hašek.

O přípravu se olympijskému vítězi z roku 1998 a vítězi Stanleyova poháru s Detroitem 2002 stará Josef Bruk. "Teď trénuji také dvakrát denně, ale jednou je to na suchu a jednou na ledě. Bez předešlé přípravy bych ale na soustředění nepřijel. Svaly se musí zatěžovat postupně. Jsou teď už silnější, cítil jsem se dobře. Člověk musí dávat pozor. Ve čtyřiceti to není jako ve dvaceti."

Hašek: Jsem jedním z padesátky hráčů

Hašek chtěl nasát atmosféru v tvořícím se týmu pro Turín. "Přijel jsem na dnešní trénink, domluvili jsme se tak s trenérem Hadamczikem. Bylo tady i málo brankářů. Ve čtvrtek ráno už mám v Mladé Boleslavi led a večer tělocvičnu," podotkl Hašek. Velkou část dne přitom strávil v autě. "Jel jsem sem pět hodin, někomu to trvalo i šest. Jedu ještě na noc zpátky, ráno bych to nestihl," přiblížil.

V kabině se potkal i s hokejisty o generaci mladšími, ale podle Haška mají všichni stejný cíl. "Spoustu kluků neznám, je dobré se poznat a říct si alespoň ahoj. Možná jsem toho víc dokázal za hokejový život, ale tady to nic neznamená. Jsem jedním z padesátky hráčů. Nemá cenu si na nic hrát, všichni chtějí jet do Turína," prohlásil Hašek.

Má ještě velkou motivaci

Vzpomínky na slavné okamžiky své kariéry si při návratu do reprezentační šatny nevybavil. "Nic mi hlavou neproblesklo. Chtěl jsem to brát jako každý jiný trénink. I když v autě jsem přemýšlel, jestli mám každému podat ruku. Řekl jsem si ale, že přijdu jako každý jiný," navázal.

Hašek se soustředí spíš sám na sebe a své výkony. "Chci se připravit co nejlépe před kempem. Tam je to jak při zápase. Bude to bolet ještě jednou," vzhlíží k odložené premiéře v Ottawě kvůli výluce. V NHL chce všem dokázat, že stále patří mezi brankářskou světovou špičku. "Motivace je velká. Kdo chce chytat v NHL jako jednička, musí dokazovat každý den. Máme šanci něco vyhrát a já chci mužstvu pomoct," dodal.

Reklama