Hlavní obsah

Hadamczik: Nervozitu zaženu s úvodním buly

První ostrý test na střídačce české hokejové reprezentace čeká o víkendu kouče Aloise Hadamczika. Nástupce Vladimíra Růžičky povede v Liberci své svěřence při úvodním dílu Euro Hockey Tour a na premiéru se těší. "Je to pro mě další výzva v hokejové kariéře," říká zkušený kouč v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jak se těšíte na svoji premiéru na střídačce reprezentačního A týmu? Budete nervózní? Samozřejmě se těším, je to pro mě další výzva v hokejové kariéře. Bude to pro mě výjimečná událost, ale s úvodním buly prvního zápasu člověk o nervozitě přestává přemýšlet.

Z čeho jste při nominaci vycházel? Hráče jste v této sezóně ještě v ostrém zápase neviděl. Pracuji už v hokeji nějaký ten pátek, vycházím spíše z dlouhodobého pozorování a předchozí sezóny, z přípravných utkání se toho moc poznat nedá.

Nakonec jste musel v nominaci udělat tři změny, je to více, než jste čekal? Čekali jsme do poslední chvíle, jak se budou námluvy hráčů s NHL vyvíjet. Třeba u Erata to dlouho vypadalo, že přijede, ale v sobotu večer podepsal.

Co chcete za čtyři dny do začátku turnaje stihnout? Především chceme stabilizovat jednotlivé pětky a celý herní systém. V pondělí a ve středu nás čekají dva tréninky, v úterý jeden. Více dní už jsme stejně trénovat nemohli, kluci se chystají se svými kluby.

Reklama