Hlavní obsah

Hokejisté odpočívali, reprezentace zrušila trénink

LIBEREC

Pouze jeden trénink, regeneraci a taktickou poradu měli v pondělí na programu čeští hokejisté připravující se na turnaj o Pohár České pojišťovny, který začne ve čtvrtek v Liberci. Původně se měli svěřenci trenéra Aloise Hadamczika objevit na ledě Tipsport Areny dvakrát, ale nový kouč se rozhodl druhou přípravu zrušit a nahradit odpočinkem a večerní taktickou poradou.

Článek

"Řada hráčů v minulých dnech odehrála několik zápasů v rychlém sledu za své kluby a mají toho dost. Chybí jim jiskra a spíše než trénink si potřebují odpočinout. Proto jsme to změnili," vysvětlil Hadamczik své rozhodnutí ČTK.

Národní tým navíc není stále kompletní. Na dopoledním tréninku chybělo šest hráčů a někteří z nich by se na ledě neobjevili ani vpodvečer. Sparťanští útočníci Michal Sivek a Jan Marek například přiletěli ze Švýcarska, kde jejich klub hrál minulý týden turnaj, až dnes odpoledne.

"V úterý však již budeme kompletní," řekl Hadamczik. Sivek a Marek se stejně jako Jan Hlaváč, Michal Grošek, Radek Hamr a František Ptáček připojí k týmu ještě dnes. V úterý se už zapojí do nácviku herních situací a začnou se sehrávat se spoluhráči.

Reklama