Hlavní obsah

Sháníte vstupenky na hokejové MS? 12. února jdou do prodeje lístky na jednotlivé zápasy

Praha

Hokejoví fanoušci budou mít od 12. února další možnost, jak zakoupit vstupenky na květnové mistrovství světa konané v Praze a Ostravě. Tři měsíce od začátku prodeje vstupenek v balíčcích na všechna utkání v rámci daného hracího dne si hokejoví příznivci nyní budou moci pořídit i lístky na jednotlivé duely. S velkou pravděpodobností si tak půjde koupit i vstupenky na zápasy české reprezentace v základní skupině, které jsou v současnou dobu oficiálně vyprodané.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čeští hokejoví fanoušci - ilustrační foto.

Článek

Prodej odstartuje ve čtvrtek 12. února od 13 hodin. Dostanou se do něj vstupenky uvolněné z rezervací Mezinárodní hokejové federace IIHF, její marketingové společnosti Infront a dalších partnerů šampionátu. „Dá se ale předpokládat, že vše bude o vteřinách. Budou to maximálně desítky vstupenek," řekl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Martin Urban.

Právě vzhledem k nízkému počtu uvolněných vstupenek půjde při prodeji na pokladnách pražské O2 areny i ostravské ČEZ Arény zakoupit maximálně deset lístků na osobu. Momentálně je však stále možné zakoupit si vstupenky na čtvrtfinálový program v pražské O2 areně, kde v případě postupu do play off bude český tým hrát. "Je totiž předem dané, že bychom čtvrtfinále hráli ve čtvrtek 15. května od 20:15," řekl Urban.

„První fáze prodeje nám potvrdila, že připravujeme opravdu lukrativní podnik - za tři měsíce jsme prodali 328 585 vstupenek, což je 45% celkového počtu dostupných vstupenek," uvedla Markéta Štěrbová, generální sekretářka organizačního výboru šampionátu 2015.

Internetové rezervace budou pozastaveny

"Před námi je teď výzva, jak prodat ty další. Očekáváme, že roztržením balíčků dojde ke zvýšení zájmu o vstupenky na zápasy ze zahraničí. Uvidíme, jestli se to povede," doplnil Urban. ČSLH ve spolupráci s Českou televizí navíc plánuje natáčet šoty s výraznými osobnostmi evropských týmů, které budou šampionát propagovat ve svých zemích.

Kvůli změně systému prodeje vstupenek se předprodej ve středu 11. února ve 22:00 zastaví. "O den dříve budou zastaveny internetové rezervace. Toto opatření je nutné, abychom měli přesný přehled o množství balíčků, které se budou dělit na jednotlivé zápasy," vysvětlila Štěrbová.

Ta věří, že tentokrát nedojde při spuštění další fáze předprodeje k technickým problémům jako v listopadu. "Děláme vše pro to, aby druhá vlna běžela volněji. Nemůžu ale říct, že problémy nebudou. Snažíme se ovlivnit lidský faktor a faktor techniky tak, aby bylo vše v pořádku a aby k chybám nedošlo. Budu ráda, když nebudou," přála si Štěrbová.

Technika by však v polovině února neměla být tolik zatížená i proto, že k dispozici již nebude tolik vstupenek a fanoušci by v rezervačním systému neměli trávit tolik času. Stejně jako doposud bude možné si vstupenky zakoupit přes internet, na terminálech společnosti Sazka nebo u arén v Praze a v Ostravě.

Reklama

Související témata: