Hlavní obsah

Hokejisty porazily mizerné přesilovky a špatná obrana

Velmi nevydařený zápas odehráli čeští hokejisté při svém druhém vystoupení na turnaji Česká pojišťovna Cup v Liberci. Proti Švédsku se od nich odvrátila pověstná štěstěna a na co sáhli, to skončilo malérem. Z devíti přesilových her dokázali proměnit jedinou, naopak při vlastní početní výhodě dokonce dva góly dostali. Další branky inkasovali díky nedostatečnému důrazu před brankou.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

"Mužstvo je společně pohromadě jen pár dní, navíc spousta hráčů nemá takřka žádné mezinárodní zkušenosti," hledal trenér české reprezentace Alois Hadamczik omluvy po prohraném utkání se Švédskem. "Aby toho nebylo málo, tak nám totálně selhaly přesilové hry, při kterých jsme dokonce dostali dva góly," řekl kouč, jenž ale žádný recept na zlepšení přesilových komand, které tápaly i v zápase s Finy, jmenovat nedokázal.

"Spoustu branek jsme dostali z dorážek, Švédové byli důraznější a měli větší vůli po vítězství," pokračoval v hodnocení utkání Hadamczik. "Už před zápasem jsme upozorňovali hráče na jejich velmi dobrý přechod do útoku, což nám také dělalo velké problémy. Přesto si u hráčů cením, že i za velmi nepříznivého stavu dokázali bojovat," dodal.

Dostat dva góly při přesilovce, to Hlaváč nezažil

"Švédové hráli výborně pozičně, bylo těžké se proti nim prosadit," tvrdil po zápase autor jednoho českého gólu Jaroslav Bednář. "Mohlo jich být víc, měl jsem snad ještě asi čtyři tutovky. Ale dneska tu byl hrozný led," vykládal útočník pražské Slavie. "Předvedli jsme špatný výkon, já osobně jsem na sebe naštvaný," dodal.

Spokojen se zápasem pochopitelně nebyl ani další zkušený forvard Jan Hlaváč. "Dostat dva góly při vlastní přesilovce, to jsem snad ještě nezažil," láteřil. "To by se prostě nemělo stávat, ale Švédové měli dnes i trochu štěstí. Na druhou stranu velmi dobře brání střední pásmo, na což nejsme tak zvyklí. Mají hodně dobrý tým," vysekl hráč Servete Ženeva poklonu soupeři.

Reklama

Související témata: