Hlavní obsah

Naštvaný Salfický se jako hlavní viník porážky necítí

LIBEREC

Krutý návrat do české reprezentace si v sobotu prožil hokejový brankář Dušan Salfický. Do branky národního mužstva se na turnaji Česká pojišťovna Cup postavil po šestnáctiměsíční pauze a musel čelit silnému Švédsku. Už po čtyřech minutách pobytu na ledě liberecké Tipsport Areny inkasoval gól a po další půlhodině lovil puk ze své branky ještě třikrát. Pak jej vystřídal Hnilička.

Článek

Salfickému pochopitelně po zápase moc do řeči nebylo. "Příčina porážky? Švédové dali pět gólů, my jenom tři," zněla jeho strohá odpověď, když měl okomentovat utkání. "Švédům dnes zkrátka vycházelo prakticky všechno, na co sáhli," snažil se rozpovídat 33letý gólman, jenž se  po třetím gólu soupeře rozčiloval a divoce gestikuloval směrem k rozhodčímu.

"Ten gól byl podle mě nohou," komentoval branku Mattssona v šestadvacáté minutě. "Říkal jsem to i rozhodčímu, ale ten se na to nechtěl ani podívat," mrzelo gólmana, jehož návrat do reprezentace ukončila po dalších deseti minutách branka Ottossona. "Vystřídat mě se rozhodl trenér. Chtěl udělat změnu, aby nabudil mužstvo," dodal Salfický, který se i po tak nešťastném utkání snažil působit klidně a vyrovnaně.

Proti Rusku bude chytat Hnilička

Uvnitř ale plály emoce. "Samozřejmě, že mě to štve. Ale spíš kvůli mužstvu a lidem, kteří na zápas přišli. Ne kvůli mně. Navíc si myslím, že to nebyla všechno jenom moje vina. Vždyť většinu gólů jsme dostali z dorážek," snažil se brankář Voskresensku o obhajobu svého výkonu.

Salfického se po utkání zastal i trenér Alois Hadamczik. "Pro Dušana to byla těžká situace, góly dostával z dorážek nebo po nájezdech. Někteří hráči se zkrátka ještě nedokázali vyrovnat s úrovní mezinárodního hokeje," vysvětloval sobotní zmatky české obrany. O tom, koho postaví do branky v posledním zápase proti Rusům, měl však jasno. "V neděli bude chytat Milan Hnilička," řekl jednoznačně.

Reklama

Související témata: