Hlavní obsah

Konečně jsme si sáhli na výhru, těší Růžičku karlovarský skalp Ruska

Martin KézrPrávo

Karlovarský skalp Rusů potěšil i trenéra hokejové reprezentace Vladimíra Růžičku. Na sedmý pokus v sezóně už jeho svěřenci uspěli. „Konečně jsme si sáhli na výhru, to samozřejmě těší,“ hodnotil kouč vítězství 3:0, první v tomto ročníku Euro Hockey Tour.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička a asistent Ondřej Weissmann udělují pokyny hráčům během zápasu s Ruskem.

Článek
Fotogalerie

Jen slova chvály měl trenér pro českého brankáře Saláka, jenž předvedl dvacet úspěšných zápasů. „Hodně důležité bylo, že nás Saša takhle podržel. Myslím, že největší šanci si Rusové vytvořili za stavu 1:0, když jeli sami na bránu. Náš gólman ale ten nájezd chytil a tím jim trochu vzal vítr z plachet," kvitoval Růžička.

„Salák zachytal výborně, o tom nemusíme diskutovat. Potvrdil, že si ze Sibiře přivezl skvělou formu," dodal kouč a ocenil i výkon veterána Martina Ručinského, jenž se na mezistátní led vrátil poprvé od zimní olympiády 2006 v Turíně. „Musím říci, že Martin potvrdil, co jsem čekal. To je hráč, který své přednosti nemůže zapomenout. Předvedl výborný pohyb, udržel se na puku a dal do toho i svou zkušenost. Těšilo mě, že přebrusloval i ty mladý Rusáky," usmál se Růžička.

Netajil, že i pro něj byl úspěch v zápase úlevou. „Hokej se přece hraje na vítězství, takže jsme za ně rádi, i když tam byly některé chybičky v obranném nebo středním pásmu," mínil kouč, podle nějž bylo znát, že zkušení hráči v české sestavě přinesli do herního projevu daleko větší přesnost pohybu i přihrávek.

Dobře fungující českou defenzívu ocenili i ve vyprodané KV Areně dominující fanoušci domácích. „Zápas to byl poměrně dost těžký. Na to, že Rusové přivezli docela neznámé hráče, tak ti mladíci předvedli herní dravost a rychlost. Měli pohyb, byli nepříjemní a uměli i rychlé protiútoky," ocenil kvalitu protivníka Růžička, podle nějž už začala fáze budování národního týmu pro MS. „Potřebujeme co nejtěžší zkoušky, šampionát v Praze bude po všech stránkách strašně obtížný. Na to musíme být připraveni," upozorňuje.

Vyhrají čeští hokejisté nad Ruskem i v sobotu v Praze?
Ano
83,6 %
Ne
16,4 %
Celkem hlasovalo 11976 čtenářů.

Reklama

Související témata: