Hlavní obsah

Po vstupenkách na Čechy na MS se zaprášilo, fanoušci je rozebrali za padesát minut

Praha

Už za padesát minut zmizelo z prodeje přibližně 1200 vstupenek na sedm zápasů české hokejové reprezentace v základní skupině domácího mistrovství světa. Vyprodané už je i čtvrtfinálové utkání, které by Růžičkův tým hrál v pražské O2 areně ve čtvrtek 14. května od 20:15, pokud by postoupil ze základní skupiny.

Foto: Petr Horník, Právo

Zaplněná O2 arena - ilustrační foto.

Článek

Po tzv. balíčcích, jež obsahovaly vstupenky na všechny zápasy daného dne v jedné z arén, šly dnes ve 13 hodin do prodeje z neuplatněných rezervací i vstupenky na jednotlivé duely. Uvolněno bylo dohromady 54 500 vstupenek, z toho 1200 na zápasy českého týmu v základní skupině a 800 na čtvrtfinále s případnou účastí domácího mužstva.

„Stejně jako v první vlně prodeje byl největší zájem o vstupenky na zápas České republiky a Kanady, které zmizely z prodeje po devíti minutách," řekl Martin Urban, generální sekretář Českého svazu ledního hokeje. „O tři minuty déle vydržely v systému vstupenky na zápas českého týmu se Švédskem."

Na oba tyto duely bylo k dispozici po šedesáti vstupenkách, víc se jich dalo pořídit na další souboje Čechů v základní skupině proti Lotyšsku, Francii, Rakousku, Německu a Francii.

Vstupenky na vyřazovací boje stále k dispozici

Fanoušky, na které se nedostalo, by organizační výbor šampionátu rád vyzval k nákupu vstupenek na jiné atraktivní zápasy. „V případě zápasů v Praze jsou k dispozici třeba vstupenky na utkání Švédska nebo Kanady, v ostravské skupině je neustále možnost vidět v akci úřadující mistry světa z Ruska," dodal Urban. K dispozici i nadále rovněž zůstávají lístky na zbylá tři čtvrtfinálová utkání, stejně jako na obě semifinále i duely o medaile. V současné době je prodáno víc než 52 procent celkově dostupné kapacity vstupenek.

Ceny vstupenek na jeden zápas základní skupiny se pohybují od 190 Kč do 1690 Kč. Na čtvrtfinálová utkání je možné zakoupit vstupenky v cenových relacích 2390 Kč a 2990 Kč. Vstupenky na semifinále v pražské O2 areně jsou v hodnotě 4690 Kč a 5790 Kč, ceny vstupenek na zápas o 3. místo jsou 4290 Kč a 5390 Kč. Souboj o světové zlato vás vyjde na 7190 Kč resp. 8990 Kč.

Světový šampionát se do České republiky vrací po jedenácti letech, hrát se bude od 1. do 17. května v Praze a Ostravě.

Reklama