Hlavní obsah

Zlín uctil Čajkovu památku další výhrou, přiblížil se přímému postupu do čtvrtfinále

Zlín

Hokejisté Zlína už zapomněli na katastrofální vstup do sezóny. V novém roce se jim daří, výhra nad Litvínovem 4:2 byla jejich šestým extraligovým triumfem v řadě. Důstojně tak uctili sobotní 25. výročí tragického úmrtí někdejšího zlínského i reprezentačního beka Luďka Čajky, po němž je ve městě pojmenován stadión. Na dva body se už přiblížili šestému místu, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský brankář Libor Kašík svůj celek v utkání s Litvínovem několikrát podržel.

Článek

Stejně jako v předchozím duelu v Pardubicích zařídil obhájcům titulu tři body útočník Petr Holík. Nejprve v oslabení překonal brankáře Francouze šikovnou tečí a Zlín vedl 2:1. „Olda Kotvan mi poslal parádní přihrávku, stačilo jen nastavit hokejku," pochválil spoluhráče Holík, který na začátku poslední třetiny zlínský náskok navýšil na 3:1.

Jeho první trefu domácí hráči i fanoušci oslavovali se značným zadostiučiněním. Některá vyloučení na zlínské straně v prostřední dvacetiminutovce se jim totiž zdála až příliš přísná.

„Bylo jich hodně, ale kluci skvěle bránili. Moc mi pomohli," liboval si zlínský brankář Libor Kašík, který dvě minuty před koncem zabránil fantastickým zákrokem ve vyrovnání Trávníčkovi. „Vymrštil jsem lapačku a povedlo se mi reflexivně puk vyrazit," říkal skromně. „Na začátku sezóny nám nebylo vůbec dobře, teď si vítěznou šňůru užíváme. Žádné euforii ovšem nepropadáme, do konce základní části extraligy je ještě daleko," uvědomoval si Kašík, jehož celek definitivně zpečetil vítězství Čajánkovou trefou do prázdné branky při pokusu Litvínova o power play.

Zlínský asistent Juraj Jurík pochválil svůj tým za enormní bojovnost. „Prokázali jsme větší touhu po vítězství než soupeř," mínil. Kouč Litvínova Radim Rulík se domníval, že jeho mužstvo nepodalo ve Zlíně špatný výkon. „Jenže jsme neproměňovali šance. Domácí byli v koncovce mnohem efektivnější," našel hlavní rozdíl mezi oběma celky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články