Hlavní obsah

Zacha postoupil do play off. Bude chybět reprezentaci?

Sarnia

Celek Sarnia Sting už má jistou účast ve vyřazovacích bojích juniorské soutěže Ontario Hockey League. Sarnia sice naposledy podlehla týmu Saginaw Spirit 3:4, ale díky prohře Plymouthu Whalers už má tým s českým útočníkem jistotu, že v Západní konferenci skončí nejhůře osmý. Je tak velmi pravděpodobné, že Pavel Zacha bude chybět českému výběru do osmnácti let na dubnovém mistrovství ve Švýcarsku.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Zacha v utkání se Švýcarskem na nedávném mistrovství světa dvacítek.

Článek

Zachův klub letos měnil majitele, když jej získali známí američtí hokejisté - bývalý obránce Derian Hatcher a současný útočník Ottawy David Legwand. Noví vlastníci juniorského celku si tak nyní mohou započítat první úspěch - postup mezi nejlepší osmičku v desetičlenné konferenci.

„Zatím to vypadá, že bychom narazili na Erie, nebo London. Už se nemůžu dočkat, až to vypukne. Užívám si tu každý den," uvedl na své facebookové stránce sám Pavel Zacha před zápasem, ve kterém nakonec nebodoval on ani jeho tým. Po prohře hlavního soka v boji o vyřazovací část - Plymouthu Whalers - se však stejně mohl radovat z postupu. V play off by mohl narazit na tým Erie Otters, v jehož dresu nastupuje Connor McDavid, jenž je největším favoritem na první volbu v nadcházejícím draftu NHL.

Pavel Zacha už po mistrovství dvacítek na přelomu roku čelil otázkám, zda by raději odehrál dubnový šampionát osmnáctiletých, kde Češi budou obhajovat stříbro, nebo jestli by zůstal se svým týmem v Kanadě. Jeho odpověď pro web hokej.cz však zněla nejednoznačně.

„Strašně rád reprezentuju Českou republiku, jenže Sarnia je teď můj klub, kde hraju. Trenéři mi psali, že se těší, jak jim budu pomáhat. Kdybych se měl rozhodovat mezi play off a reprezentací, bylo by to strašně těžké," sdělil sedmnáctiletý talent. Podle nejnovějších informací by však nakonec měl zůstat v Kanadě a zúčastnit se play off OHL.

Bilance Pavla Zachy v této sezóně OHL
zápasygólyasistencebody+/-trestné minuty
35161632456

Reklama

Související témata: