Hlavní obsah

Sedm týdnů přípravy? Bude to dlouhé, ale měli jsme hrát líp, má jasno Novotný

Velké Popovice

Vloni ještě koncem dubna vedl pražského Lva v bitvách o Gagarinův pohár, letos měl útočník Jiří Novotný po konci Jaroslavle v play off Kontinentální hokejové ligy volno od klubových povinností už počátkem března. A tak ve středu ve Velkých Popovicích nastoupil dlouhou přípravu před mistrovstvím světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Novotný během kempu hokejové reprezentace ve Velkých Popovicích.

Článek

Jak jste strávil deset dnů od konce klubové sezóny?

Byl jsem doma v Budějovicích, pár dnů jsem si orazil. Pak jsem s kondičním koučem trénoval na suchu, v úterý jsem byl s klukem na zápase Motoru.

Přijde pár dnů volna vhod oproti loňské nabité sezóně?

Já věděl, že sraz reprezentace bude brzy, tak jsem nechtěl nic nedělat. Vloni jsme dohráli a za pár dnů přišlo mistrovství světa. Teď je to jinak, bude dlouhá příprava. Tedy doufám, že pro mě dlouhá. Bude to těžké, ale nedá se nic dělat, měli jsme hrát v klubu líp. (úsměv)

Jste rád, že můžete být po krátké pauze opět na ledě?

Trenéři to chtěli, což je dobře. Hodně klukům už sezóna v klubu skončila, vypadnou další, bude se to nabalovat… Tréninky jsou potřeba a víkend máme volný, což je dobře, můžeme být s rodinami. Dlouho jsme je neviděli, takže si myslím, že je to všechno v pohodě.

Absolvoval byste tak dlouhý kemp, i kdyby mistrovství světa nebylo v Česku?

Těžká otázka… Posledních osm devět let, kdy jezdím s reprezentací, je toho dost. Ale nejsem tak starý, abych mohl odmítat reprezentaci. Ano, přípravy byly kratší, protože jsme hráli déle. Ale takhle dlouhou přípravu jsem si prožil i v roce 2010 a nakonec to skončilo zlatem.

Reklama

Související témata: