Hlavní obsah

Hokejisty čeká první zkouška. Konečně zpestření, říká Růžička před bojem s Nory

Lillehammer

Po třech týdnech trénování čeští hokejisté už nakrojí z porce osmi přípravných zápasů před MS. V norském Lillehammeru nastoupí dnes večer od 19 hodin (on-line na Sport.cz) proti domácí reprezentaci a v sobotu je v dějišti ZOH 1994 i odveta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář při tréninku hokejové reprezentace ve Velkých Popovicích.

Článek

Zatím národní tým poznal jen led ve Velkých Popovicích a Letňanech, ve čtvrtek odpoledne ale 24 hráčů letělo speciálem do Osla a potom muselo jet ještě dvě hodiny autobusem.

„Kluci se těší, že konečně přijdou utkání, i pro nás jde o vítané zpestření a o týmu to prozradí víc než tréninky," tvrdil trenér Vladimír Růžička, jenž doma nechal Čáslavu, Sobotku, Novotného i Smoleňáka. „Zkušené kluky dobře znám. Chci spíš vidět mladé, jak si povedou," vysvětlil.

Nejeli ani marod Blaťák a jen v tréninku chytající Lukáš. „Protočím všech devět obránců, mám i různé varianty útoků a gólmani se o zápasy podělí," řekl Růžička.

Norové vyhráli jediné z 22 vzájemných utkání, před pěti lety na MS. „Od Mannheimu se před nimi máme na pozoru," podotkl trenér.

Předpokládaná sestava Česka:
Jakub Kovář (Machovský) – Nakládal, Kolář, Krejčík, F. Novák, Pláněk, Jank, Mozík, Jeřábek, Zámorský – Růžička, Jan Kovář, Zaťovič – Radil, Koukal, Valský – Pohl, Roman, Svačina – Simon, Filippi, Lev – T. Zohorna.

Reklama

Související témata: