Hlavní obsah

Česko - Slovensko 3:1Češi si vyšlápli na Slováky i podruhé, s týmem se rozloučili čtyři hráči

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Zaťovič 1 : 0
8. Simon 2 : 0
50. Hudáček 2 : 1
54. Valský 3 : 1
Záznam online reportáže

Jihlava
Aktualizováno

I druhá jihlavská příprava se Slováky skončila domácí výhrou. Tentokrát ale nebyly třeba nájezdy. Stačil povedený začátek a duo gólových úderů v průběhu úvodních osmi minut, Češi zvítězili 3:1. Další dva zápasy před mistrovstvím světa absolvují čeští hokejisté příští týden ve Švédsku.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Čeští hokejisté se radují ve druhém utkání z druhého gólu v síti Slovenska.

Článek
Fotogalerie

Co v pátek potěšilo? Jednoznačně svižný nástup. Po 46 vteřinách se před brankovištěm po Nakládalově střele prosadil Zaťovič a zaznamenal tak nejrychlejší reprezentační gól sezóny.

O druhou branku se po hezké kombinaci čtvrté pětky postaral Dominik Simon, který tak udělal další krůček k nominaci na šampionát. „Bylo to od nás výborně sehrané," pochválil se za asistenci Lukáš Radil. Dobře znovu zachytal Jakub Kovář, kterého pak v půlce zápasu podle plánu nahradil Machovský.

Kouč Vladimír Růžička chtěl opět vidět důraz a jeho soubor ho potěšil. Slováci sice dvakrát praštili o led se Smoleňákem, ale ostré lokty ukázal třeba i Čáslava, když k mantinelu nemilosrdně přirazil Marcinka. V několika potyčkách byli aktivní i další borci.

Pojistku přidal Valský

Drhly snad jen přesilovky. „Možná to bylo i moc velkou motivací," tvrdil Jakub Valský. Češi nepotrestali ani jeden z dvanácti slovenských trestů. Jihlavskému publiku ale nakonec nezkazil náladu ani Hudáček, který deset minut před koncem snížil na 1:2. O poslední trefu se totiž postaral právě Valský.

V pátek se s národním týmem rozloučili obránce Jeřábek a útočníci Svačina, Roman a Pohl. Stavitelé národního mužstva teď budou pečlivě sledovat víkendové vyvrcholení základní části NHL, kde mají vyhlédnuto hned několik posil, včetně bostonských útočníků Krejčího s Pastrňákem. „Bohužel potřebujeme spíš beky, kteří ale budou hrát play off. Proto kromě Hejdy oslovíme také Jordána z Caroliny," řekl asistent Jaroslav Špaček.

Zároveň zopakoval, že se může čekat i na některé hráče, kteří vypadnou v prvním kole Stanley Cupu, což se může týkat jednoho z dvojice útočníků Hudler (Calgary), Vrbata (Vancouver), jejichž týmy si na úvod play off zahrají proti sobě.

Utkání Euro Hockey Challenge v Jihlavě:
Česká republika - Slovensko 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Zaťovič (Nakládal, M. Růžička), 8. Simon (Radil, Mozík), 54. Valský (T. Zohorna) - 50. L. Hudáček (Šťastný, Dej). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Bláha, J. Svoboda. Vyloučení: 9:12. Bez využití. Diváci: 5274.
Česko: Jakub Kovář (32. Machovský) - Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek - Martin Růžička, Jan Kovář, Zaťovič - Birner, Novotný, Smoleňák - Pohl, T. Zohorna, Valský - Radil, Filippi, Simon. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Slovensko: J. Hudáček - Podhradský, Švarný, Jurčina, Sersen, Jaroš, Baranka, Sloboda, Kozák - L. Hudáček, Marcinko, Nagy - Sýkora, Viedenský, Tybor - Dej, Bližňák, Bartovič - Haščák, Lušňák, Cehlárik - Šťastný. Trenér: Vladimír Vůjtek st.
Ostatní zápasy Euro Hockey Challenge:
Espoo: Finsko - Německo 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Branky: 8. Lindell, 14. Huhtala, 23. Pesonen, 29. Salminen, 48. Aaltonen, 51. Immonen - 17. Braun.
Oskarshamn: Švédsko - Norsko 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky: 13. Andersson, 15. Thuresson, 52. Sörensen - 32. Lövlie, 57. Stene.
Riga: Lotyšsko - Francie 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 36. Bertrand.
La Chaux-de-Fonds: Švýcarsko - Rusko 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 10. Walker, 30. Hollenstein, rozhodující sam. nájezd Suri - 11. Galuzin, 45. Plotnikov.

Reklama

Související témata: