Hlavní obsah

Osmnáctka vstupuje do MS. S Finy to bude velká řežba, říká Kaše

Martin Kézr

Byl u toho, když před rokem došli juniorští hokejisté až k senzačnímu stříbru. Na dnes začínajícím mistrovství světa do 18 let ve švýcarském Zugu má chomutovský útočník David Kaše už roli tahouna české reprezentace, která obhajuje účast ve finále.

Foto: Profimedia.cz

David Kaše

Článek

„Doufám, že se nám podaří přivézt zase nějakou placku. Když se všechno sejde, tak snad je možné, abychom opět nějaký úspěch udělali," uvažuje Kaše, ale tuší, že protivníci už budou přece jen obezřetnější. „Myslím, že je moc dobře, když víme, že jsme schopní vyhrávat," pochvaluje si.

Do dějiště turnaje ho slíbilo přijet podpořit pět blízkých. Mohl by mezi nimi být také starší bratr Ondřej, jenž momentálně hájí barvy chomutovských Pirátů v baráži. „Celá naše rodina šampionátem žije. Snad dorazí i brácha, když urvou extraligu. Říkal, že by chtěl určitě přijet, tak uvidíme, jestli ještě bude mít na cestu síly," uvažuje Kaše.

Prvním soupeřem svěřenců kouče Jakuba Petra bude dnes večer Finsko. „Na úvod nás čeká mužstvo, které obecně platí za černého koně turnaje. Dvakrát v sezóně jsme Finy porazili a jednou s nimi prohráli, takže to bude velká řežba," předpokládá Kaše. „Hned druhý den odpoledne nastoupíme proti Lotyšům, takže bude méně času na regeneraci. Jít krůček po krůčku není v našem případě jen frází," tvrdí.

Užije si dvojitou medailovou radost?

Po dnu volna se v neděli postaví čeští mladíci Kanadě a v úterý uzavřou proti Švýcarům působení ve skupině, z níž postoupí nejlepší kvarteto do čtvrtfinále. „Loni byli za lídry hlavně Pastrňák s Vránou, hodně jsem od nich jako benjamínek odkoukal. Myslím, že jsme překvapili úplně všechny a teď jsem zase já v té roli, kdy můžu předávat zkušenosti mladším," domnívá se Kaše, jemuž přísluší i role kapitána.

Stejně jako v minulém roce má za sebou příjemný předkrm v podobě mistrovské radosti s chomutovskými juniory, kteří obhájili domácí zlato. „Loni to bylo úplně to samé. Hned po zisku titulu jsem odjel na nároďák. Zase jsem slavit moc nemohl, ale ostatní si to užili ještě dlouho. Věřím, že si dvojitou medailovou bilanci letos zopakuju," doufá Kaše.

Program české reprezentace na MS hokejistů do 18 let:
Skupina B (Zug):
Čtvrtek 16. dubna:
19:45 ČR - Finsko
Pátek 17. dubna:
15:45 ČR - Lotyšsko
Neděle 19. dubna:
18:45 ČR - Kanada
Úterý 21. dubna:
19:45 Švýcarsko - ČR
Porazí Češi ve svém úvodním vystoupení na MS hráčů do 18 let tým Finska?
Ano
77,8 %
Ne
22,2 %
Celkem hlasovalo 1718 čtenářů.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko