Hlavní obsah

Ostuda! Rozhodčí si dělají pr..., rozčílilo po zhlédnutí neuznaného gólu proti Kanadě Jágra

Praha

Hokejové mistrovství světa v Praze je už dva týdny minulostí, českému týmu medaile na ostře sledovaném turnaji těsně unikla, někteří hráči však vyhánějí zklamání z hlavy stále dost obtížně. Mrzí je hlavně semifinálová porážka s Kanadou, po níž mužstvo cítilo i trochu křivdy poté, co muži v pruhovaném neuznali zřejmě regulérní gól Michalu Jordánovi. Rozčarování z výroku rozhodčího neskrývá ani Jaromír Jágr, který si celou situaci poprvé prohlédnul na opakovaných záběrech.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Reakce českého útočníka Petra Koukala (druhý zleva) po neuznaném gólu v semifinále s Kanadou.

Článek

Šlo o jeden z klíčových okamžiků semifinálové bitvy s Kanadou. V závěru druhé třetiny za nepříznivého stavu 0:2 překonal Michal Jordán střelou od modré jinak výtečně chytajícího Mikea Smitha. Jenže sudí Vjačeslav Bulanov trefu urostlého obránce Caroliny k nevoli fanoušků neuznal. Podle jeho názoru se v brankovišti nacházel Petr Koukal. Sám provinivší se útočník však bezprostředně po utkání označil verdikt ruského arbitra za nepochopitelný.

„Možná jsem pět centimetrů měl nohu v brankovišti předtím, ale gólmana jsem rozhodně vůbec netakoval. Zabrzdil jsem u brány a otočil se, jak tam Džordy (Jordán) pálil. Střele jsem uskakoval a puk nezasáhl," líčil tehdy český centr.

A stejně to s odstupem času vidí i hvězdný Jágr. "Jen tak brouzdám po internetu a na tohle video jsem narazil. Je to poprvé, co to vidím zpomaleně a z několika záběrů. No, ti rozhodčí si dělají P.R.D.E.L," napsal na svém facebookovém profilu s usměvavým smajlíkem Jágr, jenž byl zvolen nejužitečnějším hráčem domácího šampionátu.

Gól do šatny by Čechy možná nakopnul, jenže rozhodčí překvapivě rozpažil. Po zhlédnutí inkriminovaného momentu ani on nepochybuje, že gól měl platit. "Na MS a taková chyba..... Neříkám, že bychom Kanadu porazili, ale....... No ostuda," dodal.

V závěrečné periodě si silný výběr Javorového listu dvoubrankový náskok už ustrážil a radoval se z postupu do finále, v němž proti Rusům jasně dominoval.

Reklama

Související témata: