Hlavní obsah

Anaheim zvítězil v prodloužení, Sýkora opět zazářil

NEW YORK

Hokejový útočník Petr Sýkora zazářil podruhé za sebou v play off NHL. Poté, co ukončil maraton v prvním utkání, přihrál v sobotu na všechny tři góly Anaheimu, který znovu přehrál Dallas v prodloužení a vede v sérii 2:0 na zápasy.

Foto: ČTK/AP

Hokejisté Anaheimu se radují z vítězného gólu, který dal český hráč Petr Sýkora (39) v pátém prodloužení zápasu play off Západní konference proti Dallasu.

Článek

Anaheim šel do vedení v jedenácté minutě, ale domácím se povedlo vyrovnat brankou Brendena Morrowa pouhou sekundu před koncem první části. Gól do šatny Dallas povzbudil a v deváté minutě druhé třetiny otočil skóre.

Domácí kontrolovali hru až do samého závěru, kdy inkasovali nešťastnou vyrovnávací branku. Po Sýkorově střele se odrazil přihrávaný puk z hole Roba Niedermayera od brusle Stu Barnese za záda gólmana Martyho Turka a také druhý zápas dospěl do prodloužení.

"Niedermayer přihrával napříč brankovištěm. Snažil jsem se přihrávku zastavit, ale puk trefil mou brusli a odrazil se do branky. Někdy puk hraje proti vám, to se v play off stává," popsal moment Barnes.

Zklamaný byl také trenér Dallasu Dave Tippett. "Je to velmi frustrující. Někdy, ať se snažíte hrát sebevíce, nemůžete se prosadit. Jako dnes, kdy soupeř dal šťastný gól od brusle v poslední minutě," láteřil kouč.

Narozdíl od prvního zápasu, kdy se prodlužovalo přes 80 minut, ukončili v sobotu hosté prodloužení už po necelých dvou minutách střelou zápěstím Mike Leclerca. Hokejisté Anaheimu tak v play off ještě neprohráli a série pokračuje v pondělí na jejich ledě.

Zápas rozhodl Langenbrunnen

Ve spanilé jízdě pokračují i hráči New Jersey a jejich klíčový střelec Jamie Langenbrunner. Devils porazili Tampu Bay 3:2 v prodloužení a dostali se v sérii vedení 2:0 na zápasy.

Langenbrunner rozhodl zápas už na začátku třetí minuty nastaveného času, kdy za záda brankáře Nikolaje Chabibulina dorazil puk vyražený po vlastní střele a ujal se vedení v tabulce střelců play off. Útočník New Jersey dal ve vyřazovacích bojích už sedm branek a čtyři z nich byly vítězné.

Tampa v utkání dlouho vedla a na soupeřovo vyrovnání v poslední minutě druhé třetiny odpověděla za 12 sekund, rovněž ještě před druhou sirénou. New Jersey se však nepoložilo a v polovině třetí třetiny se mu podařilo vyrovnat a vynutit si prodloužení.

Gól vstřelil Grant Marshall, ale rozhodčí jej původně připsali Patriku Eliášovi, který v play off ještě neskóroval. "Když hlasatel řekl jeho jméno, měl jsem radost, protože jsme už potřebovali, aby se Patrik trefil," vtipkoval Marshall.

Třetí zápas série se hraje v pondělí na ledě Tampy Bay.

Reklama

Související témata: