Hlavní obsah

Víte o korupci v hokeji? Svaz zřídil speciální linku, na kterou se můžete obrátit

Praha

Český svaz ledního hokeje (ČSLH) se rozhodl zřídit e-mailovou adresu, na kterou se mu může kdokoliv z veřejnosti či hokejových kruhů ozvat s podněty týkající se podezření z případného korupčního jednání v českém hokeji.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Prezident Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Tomáš Král.

Článek

Adresa hotline@czehockey.cz je určena pro veřejnost a rodiče hokejistů, stejně jako pro hráče, trenéry či funkcionáře, kteří se s jakýmkoliv jednáním vzbuzujícím pochybnosti setkali.

Prezident ČSLH Tomáš Král už po zveřejnění kauzy Vladimíra Růžičky, který před pár lety ještě coby trenér Slavie přijal dvě dvousetpadesátitisícové částky od Miroslava Palaščáka, otce Růžičkova svěřence, vyzval veřejnost, aby se na hokejový svaz obrátila, pokud má podezření o korupčním jednání.

„Čekal jsem, že se spustí lavina, ale za celou dobu jsem nedostal jediný mail o korupci. Pořád platí, že se mi prostřednictvím mailu může kdokoliv ozvat, vezmu si to osobně na starost," prohlásil minulý týden prezident ČSLH Král a nyní k tomuto účelu uvedl do provozu speciální mailovou adresu.

Král: Jsme připraveni vyvodit razantní závěry

Na základě obdrženého podnětu se zástupci ČSLH s autorem spojí, zjistí podrobnosti a domluví se na dalším postupu v rámci platné legislativy. Po prošetření pak následně ČSLH zaujme v daném případu stanovisko.

„V případě, že se podezření potvrdí, jsme připraveni vyvodit z toho razantní závěry, případně podnět postoupit orgánům činným v trestním řízení," uvedl Král.

„Dalším krokem by měla být úprava stanov a zřízení institutu nezávislého ombudsmana, který by se podobnými podněty zabýval a byl by vybaven odpovídajícími pravomocemi k jejich prošetření," dodal Král.

Budou linku lidé z hokejového hnutí a jeho okolí využívat?
Ano
19,7 %
Ne
80,3 %
Celkem hlasovalo 512 čtenářů.

Reklama