Hlavní obsah

Kubina musí zaplatit pokutu, jinak nebude reprezentovat

PRAHA

Český hokejový obránce Pavel Kubina figuruje v širší nominaci české reprezentace pro olympijské hry v Turíně. Není však jisté, zda hráč Tampy Bay Lightning z NHL vůbec ještě někdy bude moci dres národního týmu obléknout. Důvodem je jeho spor s českým hokejovým svazem, který po něm chce zaplatit pokutu z loňského play-off extraligy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Pavel Kubina na tréninku české reprezentace.

Článek

Kubina během loňské výluky v NHL oblékal dres mateřských Vítkovic, kterým pomohl až do semifinále play-off. Po vyřazení v sedmém zápase se Zlínem ale neudržel nervy na uzdě a veřejně obvinil hlavního rozhodčího posledního utkání Petra Bolinu z korupce.

Na to reagoval řídící orgán extraligy, Asociace profesionálních klubů (APK), pokutou 200 tisíc korun a zastavením činnosti hráči. Kubina však pokutu do dnešního dne odmítá zaplatit s tím, že zaplatí až se bude chtít vrátit do extraligy. "Nejde o peníze, ale i o princip," uvedl trojnásobný mistr světa pro deník Sport.

Hadamczik by Kubinu chtěl

Svaz je však rozhodnut, že pokud Kubina pokutu nezaplatí, tak mu znemožní reprezentovat. "Pokud Pavel Kubina do 10. prosince neuhradí pokutu nebo se nedohodne s APK na způsobu úhrady, tak s největší pravděpodobností nebude moci reprezentovat," potvrdil generální sekretář Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Martin Urban.

Z celé situace není moc moudrý ani hlavní trenér českého týmu Alois Hadamczik. "Jako trenér nemám právo celou situaci hodnotit. Já jsem přesvědčen, že Kubina má na to reprezentovat. Tyhle problémy si ale musí se svazem vyřešit sám," komentoval to.

Reklama