Hlavní obsah

Hašek: Na olympiádu pojedu i jako náhradník

OTTAWA

Ani role náhradního gólmana by nedoradila Dominika Haška od účasti na čtvrtých olympijských hrách v kariéře. Čtyřicetiletý brankář, který se před sedmi lety podepsal pod slavným vítězstvím českých barev v Naganu, figuruje v širší nominaci trenéra Aloise Hadamczika a podle svých slov by do Turína rád odcestoval.

Článek

Hrdina z Nagana, jenž letos načal v dresu Ottawy svou čtrnáctou sezónu v NHL, prý právě o své případné roli v národním mužstvu s koučem nedávno mluvil. "Byl to dobrý rozhovor, začal jsem se tam těšit," prohlásil v rozhovoru pro list Ottawa Sun Hašek, jenž se v reprezentačním dresu představil naposledy na hrách v Salt Lake City, kde obhájci prvenství vypadli ve čtvrtfinále s Ruskem.

V té době byl jasnou českou jedničkou, nyní mu ale vyrostla zdatná konkurence v podobě Tomáše Vokouna, který vychytal zlato na letošním mistrovství světa ve Vídni. "Říkal jsem panu Hadamczikovi, že pojedu jako první gólman i jako dvojka, protože vím, že Tomáš Vokoun hraje dobře a zaslouží si dostat šanci," uvedl šestinásobný vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana sezóny NHL.

Pokud slavný brankář do Turína skutečně pojede, představí se pod pěti kruhy počtvrté a po osmnácti letech od svého debutu. Olympijskou atmosféru si vychutnával poprvé v Calgary 1988.

Haškovi, jenž ještě před začátkem her oslaví jednačtyřicáté narozeniny, zatím návrat do NHL vychází. V osmi utkáních za Ottawu se radoval šestkrát z výhry, procentuální úspěšnost zákroků má 92,7 a průměr obdržených branek na zápas 2,09.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko