Hlavní obsah

Jandač, Kalous, Rulík? Vůjtek zatím realizační tým nepředstavil, čeká na Krále

Praha

Nový trenér české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek měl 10. července představit realizační tým, všechno se ale ještě o pár dnů odkládá. „Nějakou představu už mám, ale první ji ode mě uslyší až prezident svazu Král," říká Vůjtek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Vůjtek starší.

Článek

Zpoždění způsobil fakt, že Tomáš Král se teprve o víkendu vrací z dovolené a s Vůjtkem si domluvil schůzku až na pondělí. „Probereme možnosti, jak by mohl realizační tým vypadat. Chci mu předložit jména i svůj záměr, co a jak se chystám dělat," naznačuje 68letý trenér, jemuž by se líbilo, kdyby kolem něj mohl vzniknout štáb odborníků složený z jeho výrazně mladších extraligových kolegů.

Nejvíc se v zákulisí mluví o Jandačovi, ale padají i jména Kalouse, Rulíka, Vlacha či Špačka. „Kouč musí rozhodovat, ale myslím, že by se dala skloubit parta lidí, kteří by mi do toho mohli mluvit. Přál bych si mít kolem sebe hokejově i lidsky kvalitní spolupracovníky, kteří na sebe slyší," líčí Vůjtek, který poslední čtyři roky vedl Slováky.

Po Růžičkově vynucené rezignaci přijal působení v rodném Česku a hledá nejen asistenty. Možné jsou i změny na postu generálního manažera, lékařů a kustodů. „Pokud by někdo z vybraných členů realizačního týmu byl pod smlouvou v klubu, je třeba mít prostor pro jednání. Dá se však předpokládat, že v horizontu deseti dnů by všechno mohlo být zveřejněno," uvedl mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Národní tým netlačí čas, první akcí pro něj má být začátkem listopadu turnaj Karjala ve Finsku. Vůjtek se ale chce s Králem bavit i o variantě uspořádat na konci prázdnin letní kemp pro mladé adepty reprezentace.

Reklama