Hlavní obsah

Vůjtek si se svými asistenty rozdělil role. Kdo bude sledovat zápasy z tribuny?

Na osobních schůzkách si nový kouč národního týmu Vladimír Vůjtek sedl se svými asistenty a dohodl se s nimi na rozdělení rolí u hokejové reprezentace. Zatímco Josef Jandač s Jaroslavem Špačkem dostali na starost práci s obránci, Vůjtek společně s Jiřím Kalousem se budou věnovat útočníkům. Posledně jmenovaný navíc bude část zápasů sledovat z tribuny a předávat z ní kolegům své postřehy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek při taktické poradě na ledě v Jihlavě.

Článek

Vůjtek již minulý týden, kdy oznámil jména svých spolupracovníků, uvedl, že počítá s tím, že všichni budou mít své úlohy. Konkrétní rozdělení kompetencí však nechtěl sdělit do té doby, než se se všemi sejde. Poslední schůzku se Špačkem absolvoval o víkendu.

"Platí, že budeme spolupracovat na všem společně," řekl Vůjtek ČTK. "Jarda Špaček a Pepa Jandač se budou starat o obránce a Jirka Kalous mi bude pomáhat s útočníky. Navíc bude sledovat soupeře i nás z tribuny při zápase," uvedl osmašedesátiletý kouč, který v létě na české střídačce nahradil Vladimíra Růžičku.

Minimálně na listopadovém turnaji Karjala ve Finsku a ve Švédsku by měl Kalous sledovat dvě třetiny zápasů z tribuny. "Uvidíme, jak to bude vypadat na prvním turnaji. Pak to zhodnotíme a rozhodneme se, jestli nám to vyhovuje. Chtěli bychom, aby Jirka první a druhou třetinu sledoval z tribuny a o přestávce nám nosil zprávy. Ve třetí třetině by poté byl s námi na střídačce," přiblížil plány Vůjtek.

Špaček by také v průběhu sezóny měl intenzivněji sledovat hráče v Evropě i v zámoří. "Moje výhoda je, že nejsem v Plzni vázaný, na rozdíl od zbylých asistentů Jirky Kalouse a Pepy Jandače," uvedl Špaček na webu Indiánů, že v klubu sice dál bude pracovat, na střídačce během zápasů už ale stát nebude.

Reklama